נציגה של סוריה באו"ם אבראהים עלבי: "ישראל טועה אם היא חושבת שהשתתפותנו בשיחות ביטחוניות עימה משמעותה שאנו מוותרים על זכויות העם הסורי. אנו שבים ומדגישים את דרישתנו לסיים את הנוכחות הבלתי חוקית של ישראל באזור הפרדת הכוחות מאז 8 בדצמבר 2024"
8 ק"מ של מנהרות הושמדו, חוסלו מחבלים שלקחו חלק בטבח ב-7 באוקטובר
פעילות חטיבת כפיר בחאן יונס: חיסול עשרות מחבלים והשמדת תוואים תת-קרקעיים באורך מצטבר של כ-8 קילומטרים
כוחות צוות הקרב של חטיבת כפיר בפיקוד אוגדה 36, פעלו בשלושה חודשים האחרונים בדרום חאן יונס על מנת להרחיב ולבסס את השליטה המבצעית במרחב, לחסל מחבלים ולהשמיד תשתיות טרור.
במסגרת הפעילות, חוסלו עשרות מחבלים בהיתקלויות פנים אל פנים ובשיתוף פעולה עם חיל האוויר. חלק מן המחבלים שחוסלו על-ידי הכוחות לקחו חלק בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר.
בנוסף, הכוחות בשיתוף לוחמי יהל״ם השמידו כ-8 קילומטרים של תוואים תת-קרקעיים במרחב. לוחמי כפיר השמידו תשתיות צבאיות של ארגון הטרור חמאס ואמצעי לחימה רבים שאותרו במרחב ופעלו למיסוד ציר 'מגן עוז', שמפריד בין מזרח למערב חאן יונס.
מדובר צה"ל נמסר: "כוחות צה״ל בפיקוד הדרום ימשיכו לפעול בכל משימה אליה יידרשו על מנת לבסס את השליטה המבצעית במרחב, לחסל מחבלים ולהשמיד תשתיות טרור".
