מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אבי האסירים בכינוס בויז'ניץ: "לא לדבר עם הצבא ללא הדרכה מפורטת"

בקרית ויז'ניץ בבני ברק נערכים לגל המעצרים הצפוי ע"י המשטרה הצבאית. כנס חירום התקיים במוצאי שבת בבית המדרש לשם הוזעק 'אבי האסירים' העסקן הרב שמעון שישא, מי שנחשב כמוביל המערכה נגד גזירת הגיוס לתת הוראות והדרכה פרקטית לבחורי ואברכי החסידות

אבי האסירים בכינוס בויז'ניץ: "לא לדבר עם הצבא ללא הדרכה מפורטת"
הרב שמעון שישא בכינוס בויז'ניץ צילום: באדיבות המצלם

בקהילות הגדולות בארץ ובפרט בקהילות החסידיות נערכים בכל הכוח לקראת גל מעצרים של המשטרה הצבאית.

בחסידות ויז'ניץ ערכו במוצאי שבת כינוס לכלל תלמידי הישיבות שם נשא דברים מי שמכונה 'אבי 'האסירים' העסקן הרב שמעון שישא. 

לפני שבועיים הוזמן שישא לכינוס החירום שנערך בחסידות סלונים בראשות האדמו"ר לכלל החסידים בבית מדרשו הגדול שבירושלים ובמוצאי שבת הוזמן הרב שישא לבית המדרש הגדול בקרית ויז'ניץ בבני ברק. הרב שישא נחשב לגדול מובילי המאבק בגזירת הגיוס, ומי שליווה כבר אלפי בחורים ואברכים שנעצרו או הסתבכו עם הצבא בעקבות גזירת הגיוס.

את הכינוס פתח המשב"ק, הרב החסיד ר' שאול גרינברגר, שהביא את ברכתו של האדמו"ר מויז'ניץ לכינוס כשהוא מדגיש את חשיבות הדבר וחובת הזהירות.

בהמשך נתן הרב שמעון שישא הוראות והדרכות מפורטות לבחורים ואברכים בגיל גיוס.

את דבריו פתח בפסוק מפרשת השבוע "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך", כמו שכתוב בספרים שיש שערים באדם שצריך להיזהר מה עושים איתם ואיך להשתמש איתם: פה, עיניים ואוזניים. אותו דבר כשהולכים ללשכות הגיוס, כל התעסקות או דיבור עם הגורמים השונים בצבא צריך לדעת מה מותר לשמוע, מה לראות, ובפרט מה צריך או מותר להגיד.

ולכן, על כל בחור, אברך או אבא שצריך לבוא באיזה שהיא צורה במגע או דיבור כל שהוא עם רשויות הצבא לא יעשה זאת ללא הדרכה מפורטת מגורמי המקצוע המתמחים בתחום.

את דבריו סיים בבקשה להשי"ת "עוצו עצה ותופר דברו דבר ולא יקום כי עמנו א-ל".

שמעון שישא גזירת הגיוס חסידות ויז'ניץ

 צבע אדום

art