אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מקורב לנתניהו: די למפלגות הקטנות - צריך בחירות אישיות
כשברקע האפשרות שישראל תצעד לבחירות, נתן אשל, המקורב לראש הממשלה, קרא בקבוצה פנימית לשנות את השיטה - שלטענתו היא המקור לבעיה במדינה: כל עוד מפלגות קטנות סוחטות את המפלגות הגדולות, המדינה לא מנוהלת | הוא קרא לשינוי השיטה: "חייבים לעשות הכל כדי שכבר בבחירות הקרובות נבחר כך"
בפולטיקה הישראלית נערכים לאפשרות של בחירות, כאשר מתברר כי יש כאלה שמעוניינים בשינוי השיטה. אחד מהם הוא נתן אשל, מקורב לראש הממשלה, שהערב (שני) נחשף כי הוא מעוניין לקדם בחירות ישירות.
על פי הודעת ווצאפ ששלח, שפרסמה העיתונאית דפנה ליאל, אשל רוצה לחזור לשיטה הישנה - שבה ישנם 2 מועמדים שרצים לראשות הממשלה, ומי שזוכה לרוב הקולות הוא זה שירכיב את הממשלה.
"יש רק פתרון אחד שיוציא את מדינת ישראל מרוב בעיותיה והיא שינוי שיטת הממשל", כתב. "כל עוד מפלגות קטנות סוחטות את המפלגות הגדולות, המדינה לא מנוהלת. השיא היה שחבר כנסת עם חמישה מנדטים הפך לראש ממשלה, בהישענות על האחים המוסלמים ובתמיכת ישראל ביתנו".
לדבריו, "רק בחירות אישיות שני פתקים כמו בבחירות ב־1996 ובחירת ראש ממשלה לקדנציה מלאה בפיקוח הכנסת, יאפשרו קבלת החלטות בלי סחיטות ובלי איומים".
אשל, המקורב במיוחד לשרה נתניהו, סיכם את ההודעה ברמיזה: "חייבים לעשות הכל כדי שכבר בבחירות הקרובות נבחר כך".
