מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
כך תשמרו פלפלים חריפים טריים גם אחרי חודשים - בלי מאמץ
בין אם גידלתם פלפלים חריפים בגינה ובין אם חזרתם מהשוק עם שקית עמוסה, אל תתנו להם להתקלקל. כך תקפיאו אותם נכון ותשמרו על הטעם והחריפות לאורך זמן
אם יש לכם ערימה של פלפלים חריפים ואתם לא יודעים מה לעשות איתם, החדשות הטובות הן שניתן לשמור אותם בפריזר מבלי לאבד את החריפות.
בשונה מירקות רבים אחרים, פלפלים חריפים אינם דורשים חליטה מוקדמת לפני הקפאה. מספיק לשטוף, לייבש היטב ולהכניס לשקית אטומה. חשוב להוציא את מירב האוויר מהשקית כדי למנוע כוויות קור.
שלוש שיטות הקפאה עיקריות על פי מגזין האוכל האמריקאי simply recipes:
-
שלמים: הפתרון המהיר. פשוט מניחים את הפלפלים השלמים בשקית זיפ-לוק, סוגרים היטב ומכניסים למקפיא.
-
חצאים: חותכים, מסירים גבעולים וגרעינים, מניחים על תבנית עד שיקפאו, ואז מעבירים לכלי אטום.
-
קצוצים: טוחנים במעבד מזון (רצוי עם כפפות ומסכה), מניחים בקוביות קרח עם מים או שמן, וכך ניתן לשלוף בכל פעם קובייה מתובלת.
מה קורה לאחר ההפשרה?
המרקם משתנה, הפלפלים הופכים רכים ועסיסיים יותר, אך עוצמת החריפות נשארת זהה. לשימוש נוח, מומלץ לקצוץ כשהם עדיין חצי קפואים.
טיפ חכם
אם הפלפלים שגידלתם יצאו חריפים מדי, ניתן לאזן אותם בבישול: השתמשו בפלפל חריף אחד יחד עם פלפל מתוק (גמבה), כפי שנוהגים יצרני סלסה מסחריים.
אבל חשוב להדגיש, תמיד השתמשו בכפפות כשאתם חותכים פלפלים חריפים. שימו לב לא לגעת בפנים, ובמיוחד בעיניים.
