מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שוגר בהצלחה הלוויין ׳אופק 19׳ לחלל | צפו בתיעוד

משרד הביטחון, צה"ל והתעשייה האווירית שיגרו בהצלחה בשעה 22:30 את הלוויין "אופק 19" לחלל. השיגור בוצע באמצעות משגר לוויינים מסוג "שביט", מבסיס פלמ"חים

שוגר בהצלחה הלוויין ׳אופק 19׳ לחלל  | צפו בתיעוד
שיגור הלווין צילום: צילום מסך

מנהלת החלל במפא"ת (המנהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) שבמשרד הביטחון, צה"ל והתעשייה האווירית שיגרו בהצלחה הלילה (ג׳) בשעה 22:30 את הלוויין ׳אופק 19׳ לחלל. השיגור בוצע באמצעות משגר לוויינים מסוג "שביט", משדה ניסויים במרכז הארץ.

השיגור גרם לבהלה רבתי בקרב תושבים שלא ידעו עליו מראש וחששו שמדובר ביציאה של מיירט לעבר טיל ששוגר לעבר ישראל.

הלוויין ׳אופק 19׳ הינו לוויין תצפית מכ"מי בעל יכולות מתקדמות. עם כניסתו למסלול סביב כדור הארץ, יעבור הלוויין סדרת בדיקות המיועדות לאימות תקינותו ורמת ביצועיו.

תכנית החלל הביטחונית מובלת על ידי מנהלת החלל במפא״ת ושותפים בה גורמים שונים מצה״ל, בהם יחידה 9900 באגף המודיעין וחיל האוויר. התעשייה האווירית פיתחה וייצרה את הלוויין והמשגר כקבלן הראשי של הפרויקט. חטיבת מערכות טילים וחלל, באמצעות מפעל 'חלל', הובילה את הפרויקט בשיתוף עם חטיבת 'אלתא' שייצרה את המטע״ד ועם מפעל מל״מ שהוביל את פיתוח המשגר יחד עם החברות 'תומר' ו'רפאל' שייצרו את מנועי טיל השיגור.

משרד הביטחון התעשייה האווירית לווין

 צבע אדום

art