אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
הושמד בניין רב-קומות בעיר עזה - התראות על תקיפות נוספות
צה"ל תקף בהובלת פיקוד הדרום לפני זמן קצר, בניין רב קומות שהיה בשימוש ארגון הטרור חמאס במרחב העיר עזה. במבנה מוקמו תשתיות של ארגון הטרור חמאס
צה"ל תקף בהובלת פיקוד הדרום לפני זמן קצר, בניין רב קומות שהיה בשימוש ארגון הטרור חמאס במרחב העיר עזה. במבנה מוקמו תשתיות של ארגון הטרור חמאס, ששימשו לקידום ולביצוע מתווי טרור נגד כוחות צה"ל במרחב.
מצה"ל נמסר: "מתחת למבנה הוקמה תשתית תת-קרקעית, ממנה מחבלי חמאס מקדמים מתווי טרור נגד כוחות צה"ל במרחב. התשתית משמשת לביצוע מארבים נגד כוחות צה"ל ולנתיבי מילוט למחבלים.
טרם התקיפה ננקטו צעדים בכדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות אזהרת האוכלוסייה, שימוש בחימוש מדויק, תצפית מהאוויר ומידע מודיעיני נוסף. ארגוני הטרור ברצועה מפרים באופן שיטתי את הדין הבין לאומי, תוך ניצול אכזרי של מוסדות אזרחיים והאוכלוסייה כמגן אנושי לפעולות טרור".
דורון קדוש דיווח בגל"צ כי יצאה הודעת פינוי לבניין נוסף במרכז העיר עזה - שסמוך לאיצטדיון פלסטין ולכיכר פלסטין. לא רחוק משם חוסל בשבוע האחרון אבו עוביידה, דובר הזרוע הצבאית של חמאס.

לקראת העמקת הפגיעה בחמאס בעיר עזה, צה"ל בהובלת פיקוד הדרום ביצע מחקר מודיעיני מקיף וזיהה פעילות טרור משמעותית של ארגון הטרור חמאס במגוון רחב של תשתיות בעיר עזה, ובפרט בבניינים רבי קומות.
בהתאם לתורת הלחימה של חמאס, הארגון הטמיע במבנים אלו אמצעי איסוף מודיעין, מצלמות, עמדות צליפה וירי נ"ט, ובחלקם אף הקים חמ"לי תצפית ומתחמי פיקוד ושליטה. בנוסף, התשתיות התת-קרקעיות של חמאס עוברות בסמוך לבניינים אלו, במטרה לאפשר מארבים לכוחות צה"ל ונתיבי מילוט אפשריים מהמפקדות שהוקמו בהם.
כמו כן, זיהה צה"ל כי חמאס הטמין מטעני נפץ רבים בסמוך למספר בניינים ברצועת עזה. מטענים אלה מיועדים להפעלה מרחוק באמצעות אמצעי המודיעין שהותקנו על גבי המבנים, במטרה לפגוע בכוחות צה"ל בעת התקרבותם.
