מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סעודיה נגד סיפוח שטחי יו"ש: "ייפגע בסיכוי לנורמליזציה"

גורם סעודי אמר כי ישראל במהלכים מהסוג הזה משחקת לידיים של איראן וחמאס שהאינטרס שלהם הוא שלא יהיו יחסים בין ישראל למדינות ערב

סעודיה נגד סיפוח שטחי יו"ש: "ייפגע בסיכוי לנורמליזציה"
יו"ש צילום: גילי יערי, פלאש 90

איחוד האמירויות איימה בימים האחרונים שסיפוח שטחים ביהודה ושומרון יהווה מבחינת קו אדום ביחסים עם ישראל, רועי קייס מדווח בכאן 11 כי האמירתים תיאמו עמדות בנושא עם סעודיה.

בימים האחרונים נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד, הגיע לביקור בסעודיה ונפגש עם יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן. לפי גורם במשפחת המלוכה הסעודית, השניים הסכימו בפגישתם בריאד שאם ישראל תיישם בשטחי מהלכי סיפוח ביהודה ושומרון, פרישה מהסכמי אברהם תהיה אופציה על השולחן ולא רק של האמירויות.

הגורם הסעודי אמר כי סיפוח שטחי יהודה ושומרון גם צפוי לסתום את הגולל על סיכויי הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה. הגורם הסעודי הוסיף כי ישראל במהלכים מהסוג הזה משחקת לידיים של איראן וחמאס שהאינטרס שלהם הוא שלא יהיו יחסים בין ישראל למדינות ערב.

רועי קייס מציין כי בימים אלה, סעודיה היא אחד השחקנים המובילים במהלך להביא להכרה קולקטיבית במדינה פלסטינית. בריאד סבורים שהמהלך לא משרת את חמאס וארגוני הטרור האחרים, כפי שישראל וגם ארצות הברית אומרות, אלא את השלום באזור.

מוקדם יותר השבוע, בכירה במשרד החוץ של איחוד האמירויות, לנה נוסייבה, אמרה למספר כלי תקשורת בין-לאומיים כי מהלכי סיפוח בגדה המערבית יערערו את הסכמי אברהם. "אי אפשר לתת לקיצוניים להכתיב את המדיניות", אמרה נוסייבה.

איראן נורמליזציה סיפוח מלחמת חרבות ברזל סעודיה איחוד האמירויות

 צבע אדום

art