יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
ללא גלוטן: מתכון לעוגת נמסיס שוקולד מושלמת
דמיינו ביס עשיר ונימוח, שנמס בפה, עם טעם שוקולדי עמוק ומלא. זו לא סתם עוגה, זו חוויה אמיתית של שוקולד. עוגת נמסיס קלאסית, בלי גלוטן, שקלה להכנה, ועם טעם שלא תפסיקו לדבר עליו. בואו להכין את עוגת השוקולד המושלמת שלכם
מתכון לעוגת נמסיס שוקולד מושלמת / שירן מתתיהו
המצרכים לעוגת נמסיס שוקולד מושלמת:
תבנית בקוטר 22 או 24
לעוגה:
- 350 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 5 ביצים
- 1 כפית שטוחה מלח
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 120 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה לעוגת נמסיס שוקולד מושלמת:
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על בן מארי
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים ו1/2 כוס סוכר ומשאירים על האש עד שכל הסוכר נמס במים. מכבים את האש, מוסיפים מלח ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים את סירופ הסוכר לשוקולד עם החמאה ומערבבים הייטב לאיחוד
- בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם חצי כוס סוכר שנותרה בהדרגה עד קבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
- מעבירים שליש מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים באיטיות לאיחוד.
- מעבירים את כל השוקולד לרוב הקצף ומערבבים בתנועות קיפול
- מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת (תבנית רינג מרופדת בנייר כסף או תבנית קפיצית)
- לוקחים תבנית תנור ריקה וממלאים בה עד לחצי גובה מים רותחים ליצירת אדים בתנור – בתוך התבנית הזו עם המים הרתחים מניחים את תבנית העוגה עם הבלילה
- אופים בתנור שחומם מראש על 150 מעלות ואופים כ45 דקות. (העוגה עולה בתנור ויורדת חזרה לגובה המקורי שלה.)
- מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר ואז מקפיאים אותה (רק שהיא קפואה אפשר לחלץ ולחתוך למשולשים)
- אחרי ההקפאה הופכים אותה ומסירים את נייר הכסף (החלק התחתון חלק ויפה, לכן הופכים:)
מצפים בגנאש:
- ממיסים את השוקולד והשמנת ומערבבים הייטב לאיחוד
- מקשטים עם שוקולד לבן מעל / אגוזים / סוכריות / כל מה שאוהבים
- שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: שירן מתתיהו
מאת: מירב מלכה
