מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
שוטר נורה למוות במרדף אחרי טרקטורון בצפון
חשודים פתחו באש לעבר כוחות משטרה שרדפו אחריהם והרגו שוטר. המשטרה פתחה במצוד נרחב
שוטר בן 28 נהרג אמש (ראשון) מירי במהלך פעילות מבצעית לאיתור אמצעי לחימה סמוך למעלה עירון, באזור הכפר זלפה שבצפון־מזרח ואדי ערה.
לפי הודעת המשטרה, האירוע החל כשבלשי משטרה רדפו אחר טרקטורון שעליו נסעו חשודים. במהלך המרדף נפתחה אש לעברם, ואחד השוטרים נפצע קשה מאוד. הוא פונה במצב אנוש לבית החולים, אך שם נקבע מותו.
כוחות גדולים הוקפצו לאזור והחלו במצוד אחר היורים. במשטרה נמסר כי "כוחות המשטרה פועלים לאתר את החשודים". עוד ציינו: "משטרת ישראל מרכינה ראש על נפילתו של השוטר ותמשיך ללוות את משפחתו".
במקביל נפתחה חקירה לבירור נסיבות המקרה.
