מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מיוחד: כבד עוף על מצע תפוחים בסגנון מתוק

מנה יחודית, חגיגית וטעימה במיוחד המשלבת טעם של כבד רך ותפוח קראנצ' - מדהימה לפאר את סעודת החג!

מיוחד: כבד עוף על מצע תפוחים בסגנון מתוק
כבד עוף על מצע תפוחים בסגנון מתוק צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ו-1/2 ק"ג כבד עוף טרי / מופשר
  • 1 בצל בינוני
  • 1/2 כוס סילאן / דבש
  • 2 תפוחים ללא חמיצות
  • שמן קנולה
  • תבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון.
  • תיבול לתפוחים: מעט סוכר, פלפל שחור ומעט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. ממליחים וצולים את הכבדים ומניחים בצד.
  2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות, מתבלים ומטגנים במחבת עם מעט שמן או אופים בתנור עד לריכוך.
  3. מסדרים בתבנית רחבה את פרוסות התפוח המטוגנות, מעליהן מניחים את הכבדים.
  4. במחבת מטגנים קוביות בצל עד להזהבה, מוסיפים סילאן/דבש, תבלינים וכוס מים. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב מצומצם.
  5. שופכים את הרוטב על הכבדים ומזלפים גם על התפוחים ומגישים.

 

מומלץ להגיש טרי וחם!

  • ניתן להכין את הכבדים ואת התפוחים יום קודם ולשמור במקרר – ולפני ההגשה לחמם מעט ולהכין רוטב טרי ולשפוך מעל קרוב להגשה ממש.

בתיאבון!

 

 

 צבע אדום

art