מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"ירו וירו, אי אפשר לתאר": העדויות המצמררות מצומת רמות

עדי ראייה שחוו את רגעי האימה בצומת רמות מתארים את הירי הבלתי פוסק, הפאניקה בתחנת האוטובוס והניסיון להסתתר מתחת לרכבים: "היה שם ירי ללא הפסקה, אנשים שכבו על הרצפה"

"ירו וירו, אי אפשר לתאר": העדויות המצמררות מצומת רמות
פיגוע הטרור הרצחני בצומת רמות צילום: ישי ירושלמי - בחדרי חרדים

נוסעים שנקלעו לפיגוע הרצחני שאירע הבוקר (שני) בצומת רמות בירושלים, שבו נרצחו 5 בני אדם ו-12 נוספים נפצע - מתארים את הרגעים הראשונים ומציירים תמונה קשה של ירי פתאומי, בהלה גדולה ותחושת חוסר אונים.

"האוטובוס היה מפוצץ, הם ירו בלי הפסקה"

עדת ראייה סיפרה לערוץ 14: "הייתי באוטובוס, הוא היה מפוצץ. איך שירדו התחילו מחבלים לירות במו. ירו וירו. הספקתי לברוח. היו יריות שאי אפשר לתאר".

אזרחית שהייתה בזירה סיפרה ל"ישראל היום": "היינו בצומת רמות, היה פקק רציני ופתאום שמענו יריות לא נורמליות. האוטו שלי נפגע מהירי. היה שם ממש פיגוע רציני - מלא אנשים שוכבים עכשיו על הרצפה".

"התחבאתי מתחת לאוטו"

מלכה כהן, שנכחה בתחנת האוטובוס שבה התרחש הפיגוע, שיחזרה ל-ynet את רגעי ההישרדות: "שכבתי על הרצפה, התחבאתי מתחת לאיזה אוטו. הם חיכו שנרד. הייתי בחלקו האחורי של התחנה, הלכתי לכיוון השני וניצלתי".

אלעזר טולדנו, שהיה גם הוא בזירה, סיפר ל-ynet: "ירדתי מאוטובוס בערך דקה לפני הפיגוע. ישבתי בתחנה ושמעתי צרור יריות ארוך. פתאום כולם רצים. היה הרבה בלאגן. התקשרתי למשטרה - לא ענו לי. חזרו אחרי חמש דקות. לא ראיתי את המחבלים".

פיגוע צומת רמות

 צבע אדום

art