מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פסטה חלבית עם פלפלים, פטריות ועגבניות (בסיר אחד)

פסטה עם ירקות מרוככים שמעניקים לה טעמים יחודיים עם גבינות פשוטות וקלות להשגה

פסטה חלבית עם פלפלים, פטריות ועגבניות (בסיר אחד)
פסטה חלבית עם פלפלים, פטריות ועגבניות צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה ארוכה ודקה (מומלץ)
  • עגבניה גדולה או 2 עגבניות בינוניות
  • 5-6 פטריות טריות
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 גביע קוטג'
  • 100 גרם גבינה צהובה/מלוחה – חתוכה לקוביות/מגורדת (לא חובה)
  • שמן
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • כפית תבלין בצל/שום
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים – בגובה הפסטה שבסיר – עם מלח ומעט שמן.
  2. כשהפסטה כמעט מוכנה ורוב המים התאדו – מסננים את המים שנשארו כמה שניתן (משאירים מעט מאד מים – כמה כפות).
  3. כעת עובדים על אש נמוכה מאד: מוסיפים לסיר את השמנת, הקוטג' והתבלינים.
  4. חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר, מערבבים בעדינות.
  5. מוסיפים גבינה צהובה ומכסים את הסיר.
  6. כשהירקות רותחים ומרוככים – מורידים מהאש.

בתיאבון!

 צבע אדום

art