וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
מתכון מיוחד לראש השנה: צוואר כבש עם צלעות בקר – ברוטב דבש ופטריות
המנה הזו מורכבת משני סוגי בשרים מעולים אבל שונים - הצוואר כבש מעניק טעם ארומטי כמו שבשר כבש יכול לתת, אך הוא מכיל גם עצם ושומן ולכם שילבתי איתו צלעות בקר שיהוו חלק ניכר וממלא במנה למי שמעדיף את הסוג השני
מצרכים:
- כ 1 ו -1/2 ק"ג בשר צוואר כבש
- כ-1 ו-1/2 ק"ג צלעות בקר (אפשר להמיר גם לבשר כבש)
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 2 סלסלאות פטריות קטנות
- 2/3 כוס דבש
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- כף ראס אל חנות / כמון
אופן ההכנה:
- קוצצים ומטגנים את הבצל עם מעט שמן, מוסיפים מעל הבצל את קוביות הכבש והבקר.
- מאדים מספר דקות ומוסיפים דבש, מלח – ומים רותחים בגובה הבשר.
- מבשלים כשעה על אש בינונית ולאחר מכן מוסיפים עוד מים – שיהיה תמיד רוטב בגובה הבשר.
- מוסיפים פטריות, תבלינים ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
- ממשיכים לבשל עוד כשעה וחצי – שעתיים עד להתרככות מוחלטת של כל חלקי הבשר.
שנה טובה!
