בכירים במפלגת דגל התורה התכנסו אמש לתכנון צעד מחאה חסר תקדים נגד הגיוס בהשתתפות עשרות אלפי חרדים: שיירות המוניות של רכבים שיסעו ברחבי הארץ לכיוון הכלא הצבאי בליווי דגלים ומערכות הגברה במטרה להאט את התנועה בכבישים ולמחות על מעצר עריקים חרדים. בצעד מעורבים גם בכירים בכל המפלגות החרדיות ובזרמים שונים, והמנהיגים הליטאיים מאשרים בדקות אלו את המהלך (גרובייס)
האדמו"ר שוהה במנוחה בירושלים ואירס את הנינה הראשונה
בגיל 76 זכה הרבי ממכנובקא בעלזא לארס את הנינה הראשונה בשעה טובה. השמחה נערכה בירושלים עקב שהותו של הרבי למנוחה בבית הנגיד ר' יואלי לנדא
הלילה התקיימה בירושלים שמחת הווארט לרגל אירוסי הנינה הראשונה של האדמו"ר ממכנובקא בעלזא מה שהביא לשמחה גדולה בחסידות.
לאדמו"ר ממכנובקא בעלזא בן 76, יש 13 ילדים בלעה"ר ומאות נכדים וצאצאים כ"י, רק לשם דוגמא בחסידות יש בערך כל שנה לפחות 6 חתונות לנכדיו של הרבי במרכז החסידות ברחוב האדמו"ר מגור בבני ברק.
כעת, בשעה טובה אירס הרבי את הנינה הראשונה. הכלה היא נכדת חתנו הרה"צ רבי יוסף מאיר מוסקוביץ דומ"ץ החסידות ובן האדמו"ר ממעליץ, הבנשקי"ת היא בת הרב ישראל מוסקוביץ חתן הגה"צ רבי יהושע מנחם שטרן אב"ד רחמסטריווקא ב"ב.
החתן הבחור החשוב זאב רוקח נכד גיסו של הרבי, האדמו"ר מיערוסלב ממודיעין עילית, בן לבנו הרה"צ רבי שלום רוקח חתן האדמו"ר מנדבורנה ירושלים.
השמחה התקיימה אתמול (רביעי) בלילה באולם של תלמוד תורה מכנובקא בעלזא בירושלים בהשתתפות הסבא הרבי ממכנובקא בעלזא השוהה בימים אלו למנוחה בבית הנגיד ותומך התורה ר' יואלי לנדא ברחוב שטראוס.

