שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
קטאר תארח פסגת חירום ערבית אחרי התקיפה הישראלית בדוחא
משרד החוץ הקטארי גינה בחריפות את נתניהו על רקע התקיפה בדוחא והאשים את ישראל באיומים על ריבונותה. במקביל דווח על נסיגה מדיוני הפסקת האש בעזה, ומצרים הזהירה את ארצות הברית מפני חיסולים בשטחה
סוכנות הידיעות הקטארית דיווחה היום (ה') כי קטאר תארח ביום ראשון מפגש חירום של מדינות ערביות, שמטרתו לדון בתקיפה הישראלית בדוחא נגד בכירי חמאס.
במקביל, משרד החוץ הקטארי פרסם הלילה הודעה נוקבת שבה מתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו. "אנו מגנים בתוקף את ההצהרות הפזיזות של ראש ממשלת הכיבוש בנוגע לאירוח משרד חמאס, את הניסיון להצדיק את ההתקפה הפחדנית על קטאר, ואת האיומים המפורשים להפרות ריבונות המדינה בעתיד", נאמר בהודעה.

על רקע המגעים לדון בהשלכות התקיפה, דיווחו כלי תקשורת ערביים על נסיגה מכל דיון בהפסקת אש זמנית או כוללת בעזה. במקביל, מצרים הזהירה את ארצות הברית מפני ניסיונות חיסול שיבוצעו על אדמתה.
מקורות בעיתון "אל־אחבאר" מסרו כי ערוצי התקשורת בין מצרים לישראל מצויים כיום "ברמות הנמוכות ביותר" ומוגבלים לוועדה הצבאית בלבד. המגעים עם ארצות הברית לחידוש תהליך הרגיעה מתקיימים, אך נכון לאתמול "לא הניבו כל התקדמות ממשית בשל סירובה של ישראל להתנצל על האירוע".
