מבזקים מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 28°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הולנד תאסור ייבוא ​​מהתנחלויות ביהודה ושומרון

ההחלטה מגיעה על רקע תוכניותיה של ישראל לספח את הגדה המערבית ולצאת למתקפה בעזה, כך אמר שר החוץ לפרלמנט ההולנדי

הולנד תאסור ייבוא ​​מהתנחלויות ביהודה ושומרון
אילוסטרציה צילום: unsplash

ממשלת הולנד מתכננת לאסור יבוא סחורות המיוצרות "בהתנחלויות בשטחים הפלסטיניים הכבושים על ידי ישראל" כך החליט שר החוץ ההולנדי. ההחלטה מגיעה על רקע תוכניותיה של ישראל לספח את הגדה המערבית ולצאת למתקפה בעזה, כך אמר שר החוץ לפרלמנט ההולנדי.

הולנד אסרה על שני השרים סמוטריץ ובן גביר להיכנס לשטחה, והאשימה אותם בהסתה לאלימות נגד פלסטינים ובקריאה ל"טיהור אתני" של עזה, אך הממשלה ההולנדית נרתעה מנקיטת צעדים נוספים עד כה.

בחודש שעבר התפטר שר החוץ לשעבר, קאספר ולדקמפ, לאחר שלדבריו לא חש תמיכה בקבינט לנקוט בצעדים נוספים נגד ישראל.

ברויטרס דווח כי יורשו, דיוויד ואן וויל, אמר בפרלמנט כי הורה למשרדו לנסח צו ממשלתי על איסור היבוא, ואמר כי הצעד ייושם בהקדם האפשרי. הולנד היא קונה עולמית מובילה של סחורות ישראליות, אך ואן ויל לא ציין מהי כמות הסחורות המיובאות כיום מהתנחלויות.

הולנד תומכת גם בתוכניות הנציבות האירופית להשעות את חלק מהסחר בהסכם של האיחוד האירופי עם ישראל.

 

הולנד יהודה ושומרון מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art