שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
ריינאייר מסרבת לשוב? מנכ"ל החברה מציב סימן שאלה גדול על חזרתה לישראל
ענקית הלואו-קוסט האירית לא אמורה לשוב לטוס לישראל לפני 25 באוקטובר, אך כעת יש סיכוי שהחברה לא תשוב כלל, לאחר שהאשימה את רשויות התעופה בישראל ב"מריחת" פעילותה
מנכ"ל חברת הלואו-קוסט האירית ריינאייר, מייקל או'לירי, ציין כי ייתכן שהחברה לא תחזור לפעול בישראל גם לאחר דעיכת גל האלימות בעקבות המלחמה בעזה, זאת בטענה שרשויות התעופה המקומיות "מאיטות" את פעילות החברה.
"אני מעריך שיש סיכוי ממשי שלא נחזור לישראל גם כשהמצב יתייצב", אמר או'לירי לעיתונאים בדבלין.
מוקדם יותר הקיץ נמסר מהריינאייר כי החברה לא תחדש את טיסותיה לישראל לפני ה-25 באוקטובר, לכל הפחות.
