וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
כל האופציות על השולחן: רעיונות קלילים עם הוראות הכנה לסימני ראש השנה
איך מכינים דלעת? ואיך נראית כרישה? ומה עושים איתה בכלל? איך אוכלים סלק ומה המרק הכי עסיסי לסימני החג? הבאנו לכם אוסף של רעיונות לביצוע לסימני ראש השנה - הכי ביתיים והכי מוצלחים
דלעת:
אופציה 1: פורסים את הדלעת לצ'יפסים בגודל הרצוי, מתבלים בקינמון, שמן, סוכר ומעט פלפל שחור ואופים בתנור עד להרככות והזהבה.
אופציה 2: חותכים את הדלעת למנות ומבשלים במים רותחים עם אבקת מרק, קינמון, ומעט מלח. מוציאים מהמים ומזלפים מעל דבש ומעט קינמון יבש.

גזר:
אופציה 1: קולפים את הגזרים ומבשלים במים עד להתרככות – מוציאים מהמים וחותכים לפרוסות עבות מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח, שמן זית ומיץ לימון.
אופציה 2: קולפים את הגזר וחותכים למקלות, מטגנים בשמן עם שום כתוש, מעט סילאן וכוסברה קצוצה.
אופציה 3: קולפים ומגישים טרי וקריספי מהטבע 🙂

כרישה:
אופציה 1: קוצצים את הכרישה, מוסיפים 1 קישוא קצוץ, 1 תפוח אדמה קצוץ, 3-4 ביצים ומתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום, ומטגנים לביבות בשמן עמוק. ניתן גם לאפות בתנור עם זילוף שמן על הלביבות.
אופציה 2: מכינים פירה מ-4 תפוחי אדמה, מוסיפים כרישה קצוצה ו-4-5 ביצים, מתבלים ויוצרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
אופציה 3: לשטוף ולהגיש טרי

סלק:
אופציה 1: מבשלים את הסלקים עד לריכוך מלא, חותכים לקוביות יפות ומוסיפים סוכר, לימון, מעט מלח וכוסברה קצוצה.
אופציה 2: פורסים את הסלק לפרוסות דקות, אופים בתנור כ-30 דקות בחום של 180 מעלות ומפזרים מעל שום כתוש, עלי סלק קצוצים, סוכר, לימון
אופציה 3: מגרדים את הסלק או קוצצים דק ומוסיפים גזר קצוץ ועלי כוסברה/פיטרוזיליה קצוצה ומתבלים בדבש, מיץ לימון, מעט מלח ופרוסות שקדים מולבנים.

תמרים:
אופציה 1: תמרים טריים מקפיאים מספר ימים קודם החג וכך הם הופכים למתוקים וראויים לאכילה
אופציה 2: תמרים יבשים יש לפתוח, להוציא את הגלעין ולוודא שהם נקיים מתולעים.

בשר ראש עם רוביה, גזר ודלעת:
מטגנים בצל ומוסיפים מעל את הבשר, מתבלים במעט מלח (הבשר מלוח מההכשרה) פלפל שחור, 5 שיני שום שעועית רוביה ועלי דפנה ומכסים במים רותחים. (הרוביה סופחת הרבה מים) מבשלים כשעתיים ומוסיפים גזר,דלעת – מתבלים בכמון, אבקת מרק ופפריקה ומבשלים עוד שעה נוספת עד לריכוך מלא (יש לוודא שיש דיי רוטב כל זמן הבישול)

רובייה (לוביה) פרווה:
משרים את הרוביה מספר שעות, לאחר מכן מטגנים 2 בצלים עם 4 שיני שום, מוסיפים את הרוביה ומים רותחים עד לכיסוי של 10 סמ' מעל גובה הרוביה, מתבלים בכורכום, אבקת מרק פלפל שחור, מלח. מבשלים כחצי שעה על אש גבוהה ועוד שעה וחצי על אש נמוכה-בינונית

