וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
שלושה אתרים יהודיים הושחתו בגרפיטי אנטישמי בקנדה
אחד מרבני המקום אמר כי הוונדליזם בבית הכנסת שלו מטריד במיוחד, שכן ככל הנראה הוא התרחש בזמן שחברי הקהילה שהו בתוך הבניין בתפילה במוצאי שבת. לדבריו, הנזק מייצג התפתחות מטרידה עבור העיר
שני בתי כנסת ובניין קהילה יהודית הושחתו בגרפיטי אנטישמי במהלך סוף השבוע האחרון בהליפקס, קנדה.
בית הכנסת בית ישראל הושחת בגרפיטי עליו נכתב "יהודים ביצעו את פיגועי ה-11 בספטמבר", ובאותו רחוב הושחתה קהילת שער שלום באמצעות צלב קרס.
גרפיטי עם הכיתוב "יהודים ביצעו את פיגועי ה-11 בספטמבר" נכתב גם על בניין המקושר לחב"ד.
הרב יעקב קרזנר מבית הכנסת בית ישראל אמר לתאגיד השידור הקנדי CBC כי התקריות הן "הסלמה שמדאיגה את הקהילה היהודית. לא חווינו את זה עד עכשיו בהליפקס".
הרב קרזנר אמר כי הוונדליזם בבית הכנסת שלו מטריד במיוחד, שכן ככל הנראה הוא התרחש בזמן שחברי הקהילה שהו בתוך הבניין בתפילה במוצאי שבת. לדבריו, הנזק מייצג התפתחות מטרידה עבור העיר.
הרב גארי קרלין משער שלום אומר שהוא גם מודאג מאוד, אך לא מופתע, מההשחתה. "ראיתי את זה ברחבי קנדה בשנתיים האחרונות. אני לא יודע לאן זה הולך אבל אני מודאג מזה", הוא אמר. הרב קרזנר אמר שהוא רואה קשר בין הוונדליזם לעלייה במתיחות ובמחאות המקומיות.
למרות הוונדליזם, הרב קרזנר הדגיש את חוסנה של הקהילה. "אנחנו גאים להיות יהודים. זה לא יעצור אותנו. אנחנו לא הולכים להסתתר".
בפוסט ברשתות החברתיות, כתב טים יוסטון, ראש ממשלת נובה סקוטיה שבירתה היא הליפקס, כי הכתיבה של גרפיטי אנטישמי על בתי כנסת היא "בזויה לחלוטין". הוא כתב ברשת X: "התקפת הגרפיטי האנטישמי על בתי כנסת בהליפקס היא מבישה לחלוטין. אנחנו יותר טובים מזה כפרובינציה. אני תומך בחברינו ובשכנינו היהודים, המזועזעים ממעשה השנאה הזה. לשנאה הזו אין מקום בנובה סקוטיה. אני מקווה שהאחראים יתפסו ויועמדו לדין על מעשיהם הבזויים".
