וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
מתכון מלוכה: בשר סטייק אפוי עם ערמונים ודבש
מתכון מלכותי לנתח מספר 1 בבקר - בתוספת ערמונים ופטריות וזילוף דבש - לטעם מדהים ואווירה חגיגית
מצרכים:
- 2 ק"ג בשר מספר 1 פרוס לנתחים
- שקית ערמונים בוואקום
- סלסלת פטריות
- כוס דבש
- רוטב טריאקי
- 1 בצל
- תבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית אבקת שום, כף תבלין סטייק
- שמן קנולה
אופן ההכנה:
- חותכים את הנתחים לפרוסות דקות ויפות או לקוביות בגודל בינוני.
- קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להזהבה קלה, מוציאים את הבצל ומניחים בתבנית תנור חד פעמית עם שוליים גבוהות.
- מסדרים מעל הבצל ערמונים ופטריות.
- מוסיפים את נתחי הסטייק, תבלינים ומזלפים דבש ורוטב טריאקי, וכן שמן בנדיבות.
- מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות או עד שהחלק החיצוני של הסטייק משחים, הרוטב מבעבע והחלק הפנימי נחתך בעזרת מזלג.
בתיאבון!
הערות חשובות:
- ניתן להשאיר את הסטייקים בפורסות עבות.
- כדאי להכין ביום שבו אוכלים ולהגיש סמוך להכנה
- ניתן להמיר דבש בסילאן
- לא חייבים גם ערמונים וגם פטריות אפשר רק אחד מהם
