מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון מלוכה: בשר סטייק אפוי עם ערמונים ודבש

מתכון מלכותי לנתח מספר 1 בבקר - בתוספת ערמונים ופטריות וזילוף דבש - לטעם מדהים ואווירה חגיגית

מתכון מלוכה: בשר סטייק אפוי עם ערמונים ודבש
בשר סטייק אפוי עם ערמונים ודבש צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 ק"ג בשר מספר 1 פרוס לנתחים
  • שקית ערמונים בוואקום
  • סלסלת פטריות
  • כוס דבש
  • רוטב טריאקי
  • 1 בצל
  • תבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית אבקת שום, כף תבלין סטייק
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הנתחים לפרוסות דקות ויפות או לקוביות בגודל בינוני.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להזהבה קלה, מוציאים את הבצל ומניחים בתבנית תנור חד פעמית עם שוליים גבוהות.
  3. מסדרים מעל הבצל ערמונים ופטריות.
  4. מוסיפים את נתחי הסטייק, תבלינים ומזלפים דבש ורוטב טריאקי, וכן שמן בנדיבות.
  5. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות או עד שהחלק החיצוני של הסטייק משחים, הרוטב מבעבע והחלק הפנימי נחתך בעזרת מזלג.

    בתיאבון!

הערות חשובות:

  • ניתן להשאיר את הסטייקים בפורסות עבות.
  • כדאי להכין ביום שבו אוכלים ולהגיש סמוך להכנה
  • ניתן להמיר דבש בסילאן
  • לא חייבים גם ערמונים וגם פטריות אפשר רק אחד מהם

 צבע אדום

art