מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

הקינוח הכי טוב בחג: קראמבל תפוחים עם גלידת וניל

איזה קינוח נדיר! אני ממליצה להכין אותו בכמות כפולה ולחלק לתבנית נוספת ואז להקפיא שיהיה לכם עוד מהדבר המופלא הזה בתקופה הקרובה

הקינוח הכי טוב בחג: קראמבל תפוחים עם גלידת וניל
קראמבל תפוחים עם גלידת וניל צילום: שאטרסטוק

*תבנית עגולה בקוטר 22 / תבנית מלבנית ח"פ

 

מצרכים:

לתפוחים:
8 תפוחים זהובים / פינק ליידי / סמיט
1 כפית קינמון
4 כפות סוכר
2 כפית תמצית וניל

לקראמבל:
200 גרם (1 ו1/2 כוס) קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר חום
200 גרם מחמאה/מרגרינה קרה מופשרת
קמצוץ מלח

להגשה: גלידת וניל פרווה / קצפת צמחית מוקצפת עם פודינג וניל

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים היטב.
  3. מכסים את תחתית התבנית בשכבת התפוחים המסוכרים
  4. קראמבל: בקערה שמים את רכיבי הקראמבל – ומעבדים היטב בידיים לתערובת פירורית.
  5. מניחים בנדיבות שכבת קראמבל מעל כל שכבת התפוחים ומהדקים.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. אופים את הקראמבל במשך 20-25 דקות או עד להזהבה והצטמקות קלה של שכבת התפוחים
  8. מגישים עם כדור גלידת וניל או קצפת.

חג שמח ובתיאבון!

 צבע אדום

art