אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
נסללה הדרך לראשות השב"כ: מיארה לא מתנגדת למינוי זיני
היועמ"שית קובעת שאין מניעה משפטית למינויו של האלוף דוד זיני, אך ממליצה שיבהיר את הטענות כלפיו בפני הוועדה. לא נמצאה בעיה בטוהר המידות, אך ההתנהלות תיבדק
נסללה הדרך למינוי: היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, סבורה שלא נמצאה עילה לפסילת מינויו של האלוף דוד זיני לראש השב"כ. כך פרסם הערב (רביעי) אבישי גרינצייג ב-i24news.
עם זאת לעמדתה ראוי שזיני יבהיר בפני הוועדה את הטענות שפורסמו נגדו. אחת הטענות למשל נוגעת לכך שהוא הסכים למינוי בזמן שהיועמ"שית אסרה על נתניהו לעסוק במינוי באופן זמני אחרי פסיקת בג"ץ. לעמדת היועמ"שית זיני עצמו לא הפר בכך צו של בג"ץ או הנחיה משפטית מחייבת.
הפרשן הצבאי של הערוץ יוסי יהושע הוסיף כי לוועדה לבדיקת מינויים בכירים לא הגיעו חומרים המלמדים על בעיה בטוהר המידות של האלוף דוד זיני, שזהו הנושא היחיד שעליה לבדוק.
הוועדה תבדוק מה קרה בהתנהלות בין זיני לרמטכ״ל והאם היה פער בדיווח שלו על הפגישה עם ראש הממשלה.
