איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
החסידים עשו תרגיל למשטרה הצבאית וחילצו עריק מרכב צה״ל
חיילי המשטרה הצבאית שהובילו את העריקים פתחו חלון לבקשת העציר, שטען כי הוא "חש ברע ועומד להקיא". אחרי שהחלון נפתח החסידים ריססו גז פלפל על השוטרים
אחרי שמפגינים חרדים הצליחו אתמול (רביעי) לחלץ עצור חרדי מתוך רכב של צה״ל שהסיע כעשרה עריקים אל הכלא הצבאי נווה צדק שבמחנה בית ליד, נחשפים כעת פרטים חדשים על התכנון המדויק שעמד מאחורי החילוץ החריג.
העצירים ששהו ברכב הצבאי שלחו מיקום מדויק באמצעות וואטסאפ לחבריהם שבחוץ. המידע הזה אפשר למפגינים להגיע לצומת כפר יונה, שם נבלם הרכב, והמארב יצא לפועל.
לפי הדיווח ב־Ynet, במהלך הנסיעה פנה אחד העצורים לחיילים וביקש לפתוח חלון בטענה כי הוא חש ברע ועומד להקיא. החיילים פתחו את החלון, ואז התנפלות החלה: החסידים ריססו גז פלפל ישירות לעבר החיילים, שלפו את העציר מהרכב, והחלו לחגוג במקום בריקודים ומחיאות כפיים.
הרכב הצבאי, שנותרו בו יתר העריקים, הצליח לבסוף להתרחק מהמקום והגיע ליעדו. מהאירוע נפצעו שני חיילים באורח קל כתוצאה מריסוס הגז, וגם אחד המוחים נפגע מהאבנים שהושלכו במהלך המהומה. כל הפצועים טופלו במקום.
דובר צה״ל אישר את פרטי התקרית ואמר כי במסגרת פעילות האכיפה השופטת נעצרו מספר משתמטים, נשפטו בדין משמעתי ונשלחו למחבוש. לדבריו, "העצורים הובלו ברכב צבאי לכלא צבאי, אך בדרך לשם נתקל הרכב בהפגנה בצומת כפר יונה. במהלך ההפגנה יידו לעברו אבנים וריססו גז מדמיע. שני חיילי צה״ל נפצעו באורח קל, קיבלו טיפול ולא נדרש פינוי. אחד מהעצורים הצליח להימלט. לאחר טיפול ראשוני וחילוץ המשיך הרכב בדרכו לכלא".
