וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
טייסים בבוסטון דיווחו: לייזר ירוק סנוור שלושה מטוסים בנחיתה והמראה
נפתחה בחקירה, במינהל מזכירים כי מדובר בעבירה פלילית חמורה המסכנת טייסים ונוסעים, העונשים על המעשה כוללים קנסות של עשרות אלפי דולרים, לצד ענישה פלילית של עד חמש שנות מאסר וקנס פדרלי של 250 אלף דולר
שלושה צוותי טיסה דיווחו השבוע על לייזר ירוק שפגע במטוסים במהלך המראה ונחיתה ליד נמל התעופה לוגן בבוסטון, כך מסרה רשות התעופה הפדרלית (FAA).
על פי הודעת הרשות, מדובר בטיסת יונייטד 2356 מסן פרנסיסקו, טיסת סאות’ווסט 559 בדרכה לנאשוויל וטיסת רפובליק איירווייז 4580 לניו יורק. כולן דיווחו כי הוקרנו בלייזר ירוק במהלך הפעילות באזור השדה. כך דווח בישראל היום.
טייס מטוס רפובליק (שפעל תחת המותג אמריקן איירליינס) אמר לפקח הטיסה: "בזה הרגע פגעו בנו בלייזר ירוק מהצד הימני. זה עדיין נמשך, גם אחרי שביצענו פנייה". בהמשך הזהיר פקח הטיסה את שאר המטוסים כי "אירוע הארה בלתי מורשית בלייזר מתרחש כשני מיילים צפונית לבוסטון, בגובה של כ-600 רגל".
למרות ההפרעה, רשות התעופה אישרה כי לא דווח על נפגעים, ופתחה בחקירה בשיתוף רשויות מקומיות. לדברי הרשות, הארה בלייזר לעבר מטוס מהווה עבירה פלילית חמורה, שעלולה לסכן מאות נוסעים, ואף לגרום לעיוורון זמני או לפציעת עיניים חמורה בקרב הטייסים. העונשים על המעשה כוללים קנסות של עשרות אלפי דולרים - עד 32,000 דולר לכל אירוע - לצד ענישה פלילית של עד חמש שנות מאסר וקנס פדרלי של 250 אלף דולר.
על פי נתוני רשות התעופה, בשנת 2023 דווח על 13,304 מקרים של הארות לייזר לעבר כלי טיס, וב־2024 המספר ירד ל־12,840. מתחילת 2025 כבר נרשמו 5,913 אירועים.
ברשות מציינים כי הסיבות נעות מאנשים שלא מבינים את עוצמת הלייזר ועד למקרים מכוונים. "בשורה התחתונה, לייזרים ומטוסים לא הולכים יחד", אמר מנהל ה־FAA מייק ויטאקר. “אם יש לכם לייזר - השתמשו בו באחריות, לעולם אל תכוונו אותו לעבר מטוס".
