וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
חשש כבד בקהיר: פריט היסטורי יקר ערך כבר בדרכו לאספנים בחו"ל
רשויות מצרים חוקרות את היעלמותו של צמיד זהב עתיק מתקופת השושלת ה־21, שהיה שייך למלך אמנמופה. החשד: הברחה לשוק העתיקות הבינלאומי, התכה או מעבר לאוסף פרטי
במצרים מחפשים אחר צמיד זהב עתיק יומין שנעלם מהמוזיאון הלאומי בקהיר. מדובר בפריט ארכיאולוגי נדיר של פרעה אמנמופה, שמחירו היסטורי ותרבותי לא יסולא בפז.
משרד התיירות והעתיקות במצרים הודיע השבוע כי צמיד זהב בן 3,000 שנה, שעוטר באבן לאפיס לזולי ייחודית והיה שייך לפרעה אמנמופה, נעלם מהמוזיאון הלאומי שבכיכר תחריר בקהיר. הצמיד נראה לאחרונה במעבדת השימור של המוזיאון, וכעת העניין הועבר לחקירת המשטרה והפרקליטות.
תמונתו של הצמיד הופצה לכל שדות התעופה, נמלי הים ומעברי הגבול במדינה, במטרה למנוע הברחה אפשרית של הממצא מחוץ למצרים. מנהל המוזיאון הדגיש כי תמונות שפורסמו ברשתות החברתיות אינן מתעדות את הצמיד שנעלם, אלא פריט אחר המוצג כעת במוזיאון.
על פי אתר המוזיאון, אמנמופה היה מלך מתקופת השושלת ה־21, שנקבר תחילה בקבר צנוע בעיר טאניס שבדלתת הנילוס, וגופתו הועברה לאחר מכן לצד פסוסנס הראשון, אחד השליטים החזקים של התקופה. קברו נחשף מחדש בשנת 1940.
כריסטוס צירוגיאניס, ארכיאולוג פלילי מאוניברסיטת קיימברידג' המתמחה בסחר עתיקות בינלאומי, טוען ל-CNN, כי היעלמות הצמיד אינה מפתיעה לנוכח הביקוש העצום בשוק האמנות העולמי. לדבריו, קיימות מספר אפשרויות: שהצמיד נגנב ויופיע בעתיד במכירה פומבית או בגלריה בלוויית מסמכי בעלות מזויפים, או שהתכה לטובת מכירת הזהב, אפשרות פחות רווחית אך בטוחה יותר. תרחיש נוסף הוא שהצמיד ימצא את דרכו לאוסף פרטי, או לחלופין יוחזר ויימצא סמוך למוזיאון, כפי שקרה בעבר במהלך מהומות האביב הערבי.
במשרד התיירות המצרי הודיעו כי כלל החפצים שבמעבדת השימור יעברו כעת רישום ובדיקה מדוקדקת על ידי ועדה מקצועית, כדי לוודא שלא נעלמו פריטים נוספים.
סחר בלתי חוקי בעתיקות מצריות מהווה בעיה מתמשכת. בשנה שעברה עצרו הרשויות במדינה שני גברים שניסו להבריח מאות פריטים ארכיאולוגיים מקרקעית הים במפרץ אבו קיר שליד אלכסנדריה. הם הודו כי התכוונו למכור את הממצאים בשוק השחור.
