אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
נעצר מחבל שביצע פיגוע במסעדה יהודית בפריז בשנות ה-80
הפיגוע שאירע במסעדת ג'ו גולדנברג בלב הרובע היהודי באוגוסט 1982, היה המתקפה האנטישמית הקטלנית ביותר בצרפת מאז מלחמת העולם השנייה. בפיגוע נרצחו שישה בני אדם ונפצעו לפחות 20 נוספים
צרפת הודיעה כי מחבל שביצע פיגוע במסעדה יהודית בפריז לפני 43 שנה, בו נרצחו שישה בני אדם ונפצעו לפחות 22 נוספים, נעצר על ידי הרשות הפלסטינית בגדה המערבית.
שר החוץ ז'אן-נואל בארו פרסם ברשת X כי המעצר התאפשר הודות להחלטתו של הנשיא עמנואל מקרון להכיר במדינה פלסטינית ביום שני, "מה שאיפשר לנו לבקש הסגרה".
מקרון בירך על שיתוף הפעולה עם הרשות הפלסטינית, והוסיף: "אנו פועלים יחד לקראת הסגרה מהירה".
הפיגוע שאירע במסעדת ג'ו גולדנברג בלב הרובע היהודי באוגוסט 1982, היה המתקפה האנטישמית הקטלנית ביותר בצרפת מאז מלחמת העולם השנייה. זה היה חלק מגל אלימות מעבר לים מצד מחבלים פלסטינים שהחל בשנות ה-70. איש טרם נשפט או נענש בקשר לפיגוע.
בארו אמר כי "שום דבר לא יכול לשנות את נחישותה של צרפת לפעול נגד טרור ואנטישמיות".
משרד התובע הלאומי ללוחמה בטרור (PNAT) מסר בהצהרה כי האינטרפול הודיע לו על מעצרו של מחמוד ח'אדר עבד עדרה, על ידי הרשות הפלסטינית.
שני מחבלים זינקו ממכונית ברובע המארה היהודי בפריז, והחלו לפתוח באש לעבר חנויות ועוברי אורח וכתוצאה מכך נהרגו שישה אזרחים, ונפצעו 22 נוספים.
