מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

למה הן רק סימן? מתכון אליפות לקציצות כרישה מטוגנות

ידעתי שברגע שצליל הטיגון יתפצפץ לי במטבח, יופיעו אנשים קטנים סביבי ורק יבקשו קציצה קטנה לטעימה, נתתי להם, אלא מה :)

למה הן רק סימן? מתכון אליפות לקציצות כרישה מטוגנות
קציצות כרישה - סימנים לראש השנה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 קישואים
  • 1 בצל לבן
  • 1 כרישה גדולה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס קמח (כוס ח"פ קר)
  • תבלינים: כף אבקת מרק, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה:

  1. קוצצים במעבד מזון או בפומפיה את הבצל והקישואים ומסננים מנוזלים.
  2. קוצצים במעבד מזון את הכרישה ומוסיפים לקערת הקצוצים. אם יש עוד נוזלים – מומלץ לסחוט אותם בזהירות החוצה מהקערה.
  3. מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים את העיסה, מוסיפים פנימה את הקמח וממשיכים לערב עד לקבלת עיסה רכה אך לא נשפכת מדיי.
  4. מחממים מחבת עם שמן (מעט עמוק) וכשהשמן רותח מכניסיפ פנימה קציצות שהוכנו בידיים רטובות.
  5. משאירים את האש גבוהה עד בינונית והופכים את הקציצות לאחר שמתייצבות היטב ומשחימות מעט (כ-2 דקות מכל צד)
  6. מעבירים את הקציצות החמות לתבנית מרופדת בנייר סופג, מכסים בנייר כסף ומחביאים שלא יתחסל לפני החג 🙂

שנה טובה!

למתכונים נוספים כנסו לאתר קול כבודה:

 צבע אדום

art