יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
צה״ל ממשיך לפעול בעזה: רוב אוכלוסיית העיר כבר עזבה
רוב אוכלוסיית עזה כבר עזבה את העיר דרומה. הרמטכ"ל במסר לעזתים "אני פונה לתושבי עזה: מרדו והיפרדו מחמאס - הוא האחראי לסבלכם. המלחמה והסבל ייפסקו אם ישחרר חמאס את החטופים ויוותר על נשקו"
כוחות חטיבת הנח״ל פועלים בעומק העיר עזה וממשיכים לפגוע בתשתיות טרור המחבלים המאיימים על כוחות הפועלים בעיר. הכוחות נתקלו במחבל וניהלו איתו קרב פנים אל פנים שבסיומו - המחבל חוסל.
בנוסף, איתרו הלוחמים אמצעי לחימה רבים בהם נשקים, מחסניות, אפודי מגן ומדי צה״ל. הכוחות השמידו מתחם לחימה פעיל שממנו יצאה רקטה ששוגרה אל עבר כוחותינו.
בנוסף לפני מספר ימים זוהה ירי חי ומסיבי שבוצע מתוך בית החולים שיפאא בעיר עזה. מדובר צה"ל נמסר: "שימוש זה במבנה אזרחי, ובייחוד בבית חולים פעיל, מהווה הוכחה נוספת לשיטת הפעולה הצינית והעקבית של ארגון הטרור חמאס אשר הופך תשתיות אזרחיות למפקדות טרור מאוישות. בכך, חמאס מסכן ביודעין את חייהם של חולים, אנשי צוות רפואי ותושבים תמימים ברצועה".
הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, קיים היום (רביעי) סיור והערכת מצב בדרום העיר עזה יחד עם מפקד פיקוד הדרום, אלוף יניב עשור, ראש אגף כוח האדם, אלוף דדו בר-כליפא, מפקד אוגדה 36, תא"ל מורן עומר, מפקדי חטיבות ומפקדים נוספים.
הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר אמר: "אנחנו פועלים ברצועת עזה עם כוחות גדולים, תוך מיקוד בהתקפה על העיר עזה ליצירת תנאים לשחרור החטופים ולהכרעת חמאס. צה"ל תוקף בעוצמה ובדיוק - כל יכולותיו נתונות לרשות הלוחמים. נמשיך בהתקדמות שיטתית ויסודית, תוך הקפדה על כללי האבטחה.
רוב אוכלוסיית עזה כבר עזבה את העיר, ואנו מניעים אותה דרומה לשם הגנתה. אני פונה לתושבי עזה: מרדו והיפרדו מחמאס - הוא האחראי לסבלכם. המלחמה והסבל ייפסקו אם ישחרר חמאס את החטופים ויוותר על נשקו.
אתם קו ההגנה של מדינת ישראל. נמשיך להגן על יישובינו, להוות חיץ בין האויב לבין אזרחי ישראל, ולהילחם מלחמה צודקת ומוסרית. הישגיכם גדולים וצדקת הדרך עמנו".
הרמטכ"ל ציין את גבורתו של רס"ן שחר נתנאל בוזגלו הי"ד שנהרג בערב החג: "שחר יצא מביתו בשבעה באוקטובר, לקח פיקוד על טנק ונלחם בעוטף. מאז ועד לנפילתו נלחם בגבורה ובמסירות למען ביטחון תושבי העוטף ומדינת ישראל כולה".
בנוסף, הרמטכ"ל אמר ללוחמים: "יש אומות בעולם החיות בתודעה כוזבת ומפעילות עלינו לחצים, במקום על החמאס לאחר טבח נורא בבני עמנו. בראש השנה היהודי נביא ביטחון, נגן וננצח. זו מלחמה בין חופש לדיכוי. זו מלחמה שבה צה"ל, לוחמינו - אתם, קו ההגנה של אזרחי ישראל והעם היהודי אך גם של האנושות, העולם והחופשי מול טרור, דיכוי ואכזריות".
מדובר צה"ל נמסר: "כוחות צה״ל בפיקוד הדרום ימשיכו לפעול ברצועת עזה על מנת להגן על אזרחי ישראל. צה״ל ימשיך לפעול בנחישות לסיכול פעילות הטרור, תוך הקפדה על הדין הבין־לאומי וצמצום הפגיעה באוכלוסייה האזרחית".
