עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
רעבים? זה הזמן לקציצות טונה בסגנון חריימה
אחרי המתכון הזה תשכחו מכל מה שחשבתם על טונה בשימורים - מתכון עסיסי ופיקנטי לכדורי טונה ברוטב מדהים
מצרכים:
לקציצות:
- 4 קופסאות אישיות של טונה במים
- 1 כוס קמח מצה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן (לפי הצורך)
- מלח, פלפל, כף שטוחה תבלין שום
לרוטב:
- כוס רסק עגבניות
- 3 שיני שום
- 1 פלפל חריף
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
- שמן
- מלח
- כף פפריקה
אופן ההכנה:
- מטגנים את שיני השום ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק עם מעט שמן ו-2 כוסות מים, מרתיחים על אש נמוכה לקבלת רוטב סמיך.
- את כל חומרי הקציצות מערבבים בקערה, אם העיסה מתפוררת מדיי – מוסיפים שמן או ביצה נוספת.
- יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומניחים בזהירות בתוך הרוטב (לא מזיזים את הקציצות עד להתייצבות כדי שלא יתפרקו)
- אם הרוטב סמיך מדיי – לאחר הנחת הקציצות ניתן להוסיף כוס מים נוספת בצד הסיר שתתפשט לאט לתוך הרוטב. הרוטב צריך להיות סמיך ולהגיע עד 2/3 מגובה הקציצות.
- מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מבעבע והקציצות מקבלות רכות וטעם (באמצע הבישול כדאי להרים רוטב עם כף ולפזר על הקציצות).
בתיאבון!
למתכונים נוספים כנסו לאתר:
