וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
עוגת שכבות בצק פריך – שוקולד – וקרם חלבה לבן מבריק
עוגה מיוחדת המורכבת מ-3 שכבות לא גבוהות של בצק פריך - שוקולד - וקרם חלבה לבן מבריק. לאחר האפיה, מקררים את העוגה וחותכים ממנה קוביות יפות ומשורטטות או מלבנים קטנים ומדויקים. עוגה יפה, טעימה להפליא. מתאימה לשמחות, בר מצוה, קידושים ועוד...
החומרים:
לבצק:
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 100 גרם מרגרינה
- כ-1/3כוס שמן
- 70 גרם קוקוס
- 2-3 כפות יין מתוק
לשכבת השוקולד האמצעית:
- 200 גרם שוקולד מריר (אפשר שוקולד לאפיה)
- 2 כפיות קפה
- 1/3 כוס סוכר
- 4 כפות שמן
- 6 חלמונים
- 6 חלבונים ועוד 2/3 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
לציפוי חלבה מבריק:
- 250 גרם חלבה
- 3 כפות שמן
- כף תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: הכניסי את החומרים לקערה כפי הסדר, לושי ועבדי לבצק. שטחי בתבנית מלבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה.
- הכיני את שכבת השוקולד: המיסי בלהבה נמוכה מאוד את השוקולד, שמן, קפה וסוכר. כבי הלהבה, הוספי חלמונים ערבבי לתערובת חלקה.
- בקערה נפרדת הקציפי את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
- אחדי יחד את שתי התערובות,הוסיפי קמח. צקי על משטח הבצק. אפי בחום בינוני 180 מעלות כ-30 דקות.
- (נעצי קיסם – אם הוא יוצא יבש- סימן שהעוגה מוכנה. אם הקיסם רטוב – אפי עוד כמה דקות) קררי את העוגה.
- ואח"כ המיסי בלהבה נמוכה את החלבה (פוררי אותה קודם) שמן ווניל
- שפכי על העוגה האפויה, בצורה אחידה.
- המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי

