סגן הנשיא ואנס נשאל עכשיו מדוע לא מפרסמים את מזכר ההבנות וזו תשובתו: ישנו הליך דיפלומטי שמתווך על ידי הקטארים והפקיסטנים והם ביקשו מאיתנו לעשות את זה באופן מדורג - אני בכנות לא מבין את זה, היינו שמחים לפרסם את זה היום או מחר. אנחנו אולי נפרסם את זה בשלב יותר מאוחר ביום שישי - אבל זה לא באמת משנה, אנשים יראו את זה בקרוב (בן יניב)
הרצוג לקראת ההכרעה: רגע היסטורי - אסור להחמיץ
מחר ראש הממשלה צפוי להיפגש עם נשיא ארצות הברית לפגישה מכריעה על ההסכם ברצועה, נשיא המדינה התייחס לכך: "שיכול וצריך להיות רגע היסטורי - בראש ובראשונה הזדמנות להחזיר את כל החטופים"
נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס היום (ראשון) לימים הגורליים בעניין ההכרעה סביב עסקה במלחמה בעזה, אמר כי בראש ובראשונה זאת הזדמנות לשחרור החטופים.
הרצוג אמר את הדברים בטקס זיכרון למשפחות שכולות בשיתוף הסתדרות עובדי המדינה, כשברקע הפגישה המכריעה מחר בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לה התייחס הרצוג בנאומו.
"מחר ייפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא ארצות הברית דונאלד טראמפ בבית הלבן, במה שיכול וצריך להיות רגע היסטורי - בראש ובראשונה הזדמנות להחזיר את כל החטופים בדחיפות הביתה - זו משימה מקודשת שמוטלת עלינו כמדינה", אמר.
הוא הוסיף, "זו תהיה הזדמנות לשינוי מוחלט של המציאות בעזה, דבר שיכול להוביל לשינוי עמוק מאוד במזרח התיכון לעבר "היום שאחרי" – של ביסוס ביטחונה של מדינת ישראל, והמשך השתלבותה באיזור".
הנשיא המשיך: "אני מבקש להביע את תודתי העמוקה לנשיא טראמפ ולאחל לראש הממשלה הצלחה במפגש. אני מקווה, מתפלל ומייחל שהפגישה הזאת תביא איתה את הבשורות המיוחלות, של השבת החטופים ושינוי המציאות בעזה שכן זוהי הזדמנות היסטורית שאסור להחמיץ", ייחל.
