וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
סקר ה'ניו יורק טיימס': תמיכת האמריקאים בישראל יורדת באופן דרמטי
צניחה דרמטית בתמיכה של אזרחי ארה"ב בישראל. 35% מהאמריקנים אמרו שהם לצד הפלסטינים לעומת 34% שתומכים בישראל. רוב האמריקאים מתנגדים כעת לשליחת סיוע כלכלי וצבאי נוסף לישראל | מהפך בדעת הקהל מאז הפיגועים ב-7 באוקטובר 2023
כמעט שנתיים לאחר תחילת המלחמה בעזה, התמיכה האמריקאית בישראל עברה מהפך, כאשר חלקים גדולים הביעו דעות שליליות באופן חריף על ניהול הלחימה על ידי ישראל, כך עולה מסקר חדש של הניו יורק טיימס ואוניברסיטת סיינה.
נראה כי אי-ההסכמה מהמלחמה גרמה להערכה מחודשת בולטת בקרב המצביעים האמריקאים לגבי אהדתם לישראל, כאשר יותר תמכו בפלסטינים על פני הישראלים בפעם הראשונה מאז שה'ניו יורק טיימס' החל לסקור בשנת 1998.
בעקבות ה-7 באוקטובר 2023, מצביעים אמריקאים גילו אהדה רבה לישראלים על פני הפלסטינים, כאשר 47 אחוזים תמכו בישראל ו-20 אחוזים בפלסטינים. בסקר החדש, 34 אחוזים אמרו שהם תומכים בישראל ו-35 אחוזים בפלסטינים. 31% אחוזים אמרו שהם לא בטוחים או שתמכו בשניהם במידה שווה.
רוב האזרחים האמריקנים מתנגדים להמשך הסיוע של ארה"ב לישראל, ויותר מ-60% אומרים שישראל צריכה לסיים את המלחמה אפילו אם לא כל החטופים ישוחררו. כ-40% מאזרחי ארה"ב חושבים שישראל הורגת בכוונה אזרחים פלסטינים בעזה, פי שניים מהנתון שהיה בתחילת המלחמה.
בקרב בני 30 ומטה יותר מ-70% מהאמריקנים מתנגדים להמשך הסיוע לישראל. עיקר הצניחה בתמיכה בישראל מגיעה מהמפלגה הדמוקרטית, שם 54% אומרים שהם תומכים בפלסטינים ו-13% בלבד בישראל, לעומת 34% תמיכה בישראל ו-31% תמיכה בפלסטינים בתחילת המלחמה, אך גם בשורות הרפובליקנים חלה ירידה בתמיכה - כיום 64% מהם תומכים בישראל, לעומת 76% בתחילת המלחמה.
בסך הכל, ממצאי הסקר מראים הידרדרות משמעותית בתמיכה בישראל שנהנתה מעשורים של תמיכה דו-מפלגתית. הירידה היא שינוי גדול באופן חריג בדעת הקהל. יותר משמונה מתוך עשרה דמוקרטים אמרו שישראל צריכה להפסיק את המלחמה גם אם ישראל לא השיגה את מטרותיה, עלייה ניכרת לעומת כ-60 אחוז שאמרו את אותו הדבר לפני שנתיים.
