מבזקים מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נייר העמדה של המוסד: "חמאס לא מעוניין בעימות" – שבועיים לפני הטבח

למרות אזהרות השטח, המוסד הציג הערכה מרגיעה שהתבררה כמנותקת מהמציאות; בארגון טענו כי לא נשאו באחריות להתרעה אסטרטגית ברצועת עזה

נייר העמדה של המוסד: "חמאס לא מעוניין בעימות" – שבועיים לפני הטבח
מחבלים פושטים לישראל בשבעה באוקטובר צילום: צלמי פלאש90

בעוד עשרה ימים תציין ישראל שנתיים לטבח 7 באוקטובר ולמלחמה שפרצה בעקבותיו. ועדת חקירה ממלכתית טרם הוקמה, אך סימני המחדל ממשיכים להיחשף. אמש דווח בחדשות כי שבועיים בלבד לפני המתקפה פרסם המוסד נייר עמדה מפורט, שבו נקבע כי חמאס אינו מעוניין בעימות צבאי עם ישראל. כך דווח ב-N12.

במסמך נכתב תחת הכותרת "הגברת הלחץ העממי – מדיניות מחושבת מצד הנהגת חמאס עזה להגדלת התמורות האזרחיות": "ניכר כי צמרת חמאס בעזה אינה מעוניינת בעימות צבאי עם ישראל בעת הנוכחית, אך גם אינה נרתעת ממנו במקרה שהדבר ייכפה עליה".

עוד נכתב כי הנהגת הזרוע הצבאית נזהרת מלצאת בהאשמות ישירות נגד ישראל, שעלולות לכבול אותה לתגובה, והיא משמרת כוננות גבוהה – בעיקר מחשש לסיכולים ישראליים

המסמך גם מבהיר מה עשוי לשנות את עמדת חמאס, אך מדגיש כי נכון לאותה עת "האינטרס הרחב של הנהגת חמאס בעזה הוא להימנע מהסלמה". הדברים פורסמו על רקע אירועי שטח כמו שיגור בלוני תבערה מרצועת עזה, אך המסמך התעקש להציג תמונה לפיה הארגון שואף להסדרה אזרחית יותר מאשר לעימות צבאי.

מהמוסד נמסר בתגובה לפרסום: "חלוקת האחריות בין גופי המודיעין כפי שהוגדרה על ידי הדרג המדיני מאז 2005 קבעה, בין היתר, כי אין למוסד אחריות על התרעה אסטרטגית למהלכי כח בזירה הפלסטינית, ולפיכך משקלו של המסמך המדובר בשקלול קבלת ההחלטות היה נמוך עד זניח. יוזכר, כי בהתאם להגדרה זו, המוסד לא עסק אופרטיבית ברצועת עזה - לא באיסוף מודיעין, לא בהפעלת סוכנים ולא במימוש מבצעים מיוחדים".

המוסד עזה מלחמת חרבות ברזל חמאס

 צבע אדום

art