יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
חילופי אש בין חמאס לחמולה בח'אן יונס - עשרות הרוגים: "גופות הושלכו לפח"
כלי תקשורת מזוהי חמאס מדווחים על התערבות של כטב"מים ישראלים בתקרית שביצעו ירי וגרמו למותם של כמה עזתיים
מקורות עזתיים מדווחים על חילופי אש משמעותיים הבוקר שכללו ירי RPG ונשק קל ואף שימוש במטענים בין עשרות מאנשי יחידת סהם של חמאס ובין חמולת אלמג'אידה, בשכונת אלמג'אידה ברחוב 5 בח'אן יונס בדרום הרצועה.
הבלוגר אבו עלי אקספקס מדווח מפי מקורות מזוהי פת"ח, כי עשרות פעילי חמאס מיחידת סהם פשטו על אחד האוהלים של בני משפחת אלמג'אידה וחיסלו כמה מיושביו (ע"פ אחת הטענות מדובר באנשים שהרגו פעילי חמאס וכעת חמאס הגיעו לדרוש נקמה).
בתגובה, פעילי חמולת אלמג'אידה השיבו באש והצליחו להרוג 11-22 מבין פעילי יחידת סהם של חמאס (יש נתונים סותרים באשר לכמות ההרוגים). כלי תקשורת מזוהי חמאס מדווחים על התערבות של כטב"מים ישראלים בתקרית שביצעו ירי וגרמו למותם של כמה עזתיים.
חמאס מגלה שיש התנגדות עזתית חמושה עזה לפעולותיה גם בח'אן יונס שבעבר היתה אחד ממעוזיה החזקים - עירו של יחיא סינוואר. ברשתות החברתיות נשמעת ביקורת קשה נגד חמאס על כך שהיא משתמשת בנשק שלה נגד עזתיים ולא נגד ישראל.
מקורות המזוהים עם הפת"ח מרסמים תמונות לא סימפטיות של גופות אנשי יחידת סהם של חמאס המוטלות באזור רחוב 5 בח'אן יונס, אחרי שנהרגו בחילופי האש עם חמולת אלמג'אידה.
ע"פ מקורות אלו בני החמולה דורכים על הגופות - לשם ביזוי. כמו כן חלק מהגופות של פעילי חמאס הושלכו לאשפה והג'יפים שלהם הועלו באש. כפי הנראה ישנם עשרות הרוגים.
עוד דווח כי פצועים מחמולת אלמג'אידה שפונו לבית החולים נאצר בח'אן יונס חוסלו על ידי פעילי חמאס בירי מטווח קצר בתוך שטח בית החולים. הבלוגר אבו עלי מציין כי זה אירוע בקנה מידה גדול - הרג של עשרות אנשים לא יעבור בשקט.
ע"פ מקורות מזוהי פת"ח לפחות 5 פעילי חמאס חיים נחטפו בידי חמולת אלמג'אידה וכעת מתנהל מו"מ מול חמאס על שחרורם של חטופים אלו. מקורות אלה מדווחים כי נבדקת אפשרות שמפקד חטיבת ח'אן יונס הנוכחי של חמאס - אבו חמד חמדאן נהרג בעימותים עם החמולה - המידע בעניינו לא מאומת.
בשיחה עם כאן חדשות, חוסאם אל-אסטל, מפקד הארגון המתנגד לחמאס, שפועל באזור ח'אן יונס - טען שצה"ל סייע בחיסול המחבלים על ידי תקיפה מהאוויר וחיסל 22 מחבלים לפחות.
הרקע לניסיון של חמאס לפגוע בבני אותה משפחה הוא נקמה: חמאס ניסה לפגוע במשפחה, שכן כמה מבני אותה משפחתה הכו בעבר פעיל חמאס שהיה פעיל ביחידת "סהם" - היחידה של חמאס שאחראית לתפיסת משת"פים שפועלים עם ישראל.
