מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תכינו לסוכה: מטבוחה ממכרת ומהירה שרק צריך לערבב

הבאתי לכם מתכון עם כמות כפולה (שמספיקה להגשה ל-8 קעריות סלט מרכזיות) כי אני בטוחה שאתם פשוט תתאהבו במטבוחה הזאת!

תכינו לסוכה: מטבוחה ממכרת ומהירה שרק צריך לערבב
מטבוחה ממכרת צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 קופסאות שימורים גדולות של עגבניות טחונות/מרוסקות  (לא רסק)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2/3 כוס (ח"פ קר) סוכר
  • 4-5 שיני שום
  • כפית מלח
  • (אפשר להוסיף פלפל חריף לחריפות)
  • שמן
  • כפית תבלין שום (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את השום לפרוסות ומתחילים לטגן על אש נמוכה
  2. מוסיפים על ששבי השום את העגבניות המרוסקות מ-2 החבילות
  3. מערבבים יחד ומוסיפים את הרסק, הסוכר, המלח והתבלין שום ומערבבים.
  4. ממשיכים לבשל כחצי שעה על אש בינונית, לאחר מכן מוסיפים שמן ומערבבים ומבשלים עוד כחצי שעה עד 40 דקות על אש נמוכה – תוך כדי ערבוב מדיי פעם עד להצטמצמות קלה של הרוטב וקבלת גוון יפה של מטבוחה.

 צבע אדום

art