יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
חרם שקט בשדות התעופה: עיכובים מכוונים למטוסים ישראליים ברחבי אירופה
עיכובים בתדלוק, פריקת מזוודות שמתבצעת באיחור וחיבור שרוול שנמשך זמן רב מהרגיל - כך נראית בשבועות האחרונים שורה של תקריות בנמלי תעופה ברחבי אירופה, שמעידות על תופעה מדאיגה: חרם שקט ולא רשמי מצד עובדים מקומיים נגד מטוסים ישראל
בזמן האחרון מתרבים הדיווחים על יחס עוין ואף אפליה כלפי ישראלים המטיילים בחו״ל. על פי עדויות, עובדים בנמלי תעופה באירופה מפלים במכוון מטוסים ישראלים דבר שגורם לעיכובים, הפסדים כספיים לחברות, ובזבוז זמן לנוסעים.
לפי הדיווחים, המקרים התרחשו בכמה נמלי תעופה באירופה, בהם בצרפת, אנגליה ואיטליה. לא מדובר בחרם רשמי אלא ביוזמות פרטיות של עובדים. כך למשל, ישנם מקרים שבהם פריקת המזוודות ממטוס ישראלי נעשית אחרונה בתור, או שמתבצעים עיכובים יזומים בתדלוק המטוס לפני ההמראה חזרה.
גם שירותי הקרקע - כמו חיבור שרוולים או הבאת מדרגות לירידה מהמטוס מתעכבים לעיתים זמן רב. אף שהתקריות אינן משפיעות באופן דרמטי, עבור החברות מדובר בעיכובים שעולים להן ביוקר.
גורמים ישראלים אומרים כי בנמלים שבהם התרחשו האירועים פנו לחברות המקומיות המפעילות את שירותי הקרקע, אך מאחר שמדובר במעין ״שביתה איטלקית״ וביוזמות אישיות של עובדים, קשה לאתר את האחראים או למנוע את התופעה לחלוטין.
