מבזקים מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 19°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 19°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תכינו לסוכה: שוקיים עוף בתיבול פיקנטי-מתוק

מתכון חגיגי וקל להכנה שמכניס לבית ניחוח מדהים ומשכר של מתיקות וחריפות ובעיקר אווירה של חג!

תכינו לסוכה: שוקיים עוף בתיבול פיקנטי-מתוק
שוקיים עוף בתיבול פיקנטי-מתוק צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 ק"ג שוקיים עוף
  • 1/2 כוס דבש / סילאן (ניתן להוסיף יותר)
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כף תבלין ראס אל חנות / תבלין שווארמה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 4 תפו"א בינוניים

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את השוקיים בתבנית חד פעמית גדולה מרופדת בנייר אפיה.
  2. מפזרים את התבלינים והדבש ומעל הכל את השמן, ומורחים את כל התיבול כך שיגיע לכל השוקיים.
  3. חותכים את הפלפל החריף לפרוסות דקיקות ומפזרים לפי רמת החריפות המועדפת
  4. פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים מעל השוקיים, מורחים מהתיבול גם על פורסות תפוחי האדמה.
  5. ניתן להוסיף עוד סילאן אם מעוניינים ביותר מתיקות בתיבול
  6. מכניסים לתנור שמכוון על 200 מעלות כ- 50 דקות עד שהעוף בשל.

 

 צבע אדום

art