שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
טראמפ: "החטופים ישוחררו ביום שני או שלישי. החילוץ שלהם הוא מסובך"
הנשיא טראמפ אמר כי יגיע למצרים לחתום על ההסכם לסיום המלחמה וציין כי החטופים ישוחררו בשבוע הבא, ״זה מורכב להגיע אל כולם״.
נשיא ארצות הברית טראמפ אמר הערב (חמישי) בהצהרה כי החטופים צפויים להשתחרר ביום שני או שלישי בשבוע הבא.
טראמפ אמר: ״אני מקווה שנשיג שלום נצחי במזרח התיכון שיבטיח את החזרת כל החטופים. הם אמורים להיות משוחררים בשני או שלישי. הם נמצאים במקומות שאנחנו לא רוצים לראות, וזה יהיה יום של שמחה גדולה״.
הוא הוסיף: ״אנחנו עובדים על הלו״ז, מתי בדיוק ניסע למצרים ותהיה חתימה רשמית על ההסכם. הדבר הכי מדהים הוא שכל מדינות ערב יהיו שם. כולם חברו לטובת הדבר הזה, ואלו היחסים חשובים ביותר שהיו להן״.
הדבר הכי חשוב זה שיחזרו החטופים. מדובר על 28 חללים, בעיקר גברים, בעיקר צעירים, ואישה אחת שמבחינת אמא שלה היא התינוקת שלה. בשביל ההורים שלהם אלו הילדים שלהם, וזה לא פחות חשוב שיחזרו. הייתי מאוד מעורב בתהליך ולא ראיתי דבר כזה מעולם. זה באמת שלום במזרח התיכון".
הנשיא הוסיף: ״האירוע ב-7 באוקטובר היה טראגי. נדאג בהדרגה לשקם את עזה, ונראה מדינות שמשקיעות שם משאבים וכסף רב, זה צפוי להביא שינוי משמעותי. אני חושב שהסיקור התקשורתי של ההסכם היה הוגן מאוד, והתגובות חיוביות. גם מי שמעולם לא נתן לזה הזדמנות הוגנת הופתע והתרשם מהמהלך״.
הוא התייחס למלחמה עם איראן ואמר: ״אני חושב שהתקיפה על איראן היתה קריטית. אני חושב שאם זה לא היה קורה כבר היה להם נשק גריעיני. אם לא היינו חותמים על זה היינו תחת ענן שחור, ועכשיו יש סיכוי לשלום. הם גם תמכו בהסכם ואנחנו מעריכים את זה ונעבוד איתם. אתם יודעים שיש עליהם עיצומים רבים, אבל גם אותם נשקם״.
