אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
כל החטופים ישוחררו עד ליום שני בבוקר
על פי מסמך שנחשף בערוץ אל-ג׳זירה, כל החטופים צפויים להשתחרר עד יום שני בבוקר במסגרת יישום תוכנית טראמפ להפסקת המלחמה, כשחלק מהשחרורים עשויים להתחיל כבר ביום ראשון
ערוץ אל-ג׳זירה פרסם אמש (שישי) פרטים חדשים מתוך מסמך מפורט המתאר את שלבי הביצוע של תוכנית טראמפ להפסקת המלחמה.
לפי המסמך שפורסם בחדשות 12, כל החטופים הישראלים אמורים להשתחרר עד יום שני בשעה 6:00 בבוקר, כשהתהליך יתבצע באופן שקט וללא טקסים רשמיים. עוד נכתב כי עם תחילת השחרורים, הסיוע ההומניטרי ייכנס לרצועת עזה באופן מיידי.
המשמעות היא כי ייתכן שכבר ביום ראשון יחלו שחרורים ראשונים של חטופים. לפי המסמך, ארגון חמאס יעביר את החטופים לידי נציגי הצלב האדום, ואלה יישאו אותם בכלי רכב מיוחדים יחד עם האסירים הביטחוניים שיועברו מהצד הישראלי. חמאס נדרש לתאם את פרטי השעה והמקום עם החמ"ל המשותף ליישום ההסכם, לשמור על עמידה מדויקת בתנאי התיאום ולדווח על כל בעיה שתתרחש במהלך המסירה.
במקביל להתקדמות ביישום העסקה, הועברו היום האסירים הביטחוניים שצפויים להשתחרר לבתי הסוהר עופר וקציעות. מהכלא בעופר צפויים להשתחרר אסירים תושבי הגדה, ואילו מקציעות יועברו האסירים המיועדים לשחרור לעזה ולמצרים.
על רקע ההיערכות לקראת ביצוע ההסכם, נחתו היום ברצועת עזה השליח המיוחד של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, סטיב וויטקוף, ומפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM), האדמירל בראד קופר. השניים סיירו ברצועה בליווי הרמטכ"ל אייל זמיר. לפי קופר, מטרת הביקור הייתה להתכונן להקמת מרכז תיאום אזרחי בעזה שיפקח על יישום ההסכם וזרימת הסיוע ההומניטרי.
