יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
למרות התנגדות ישראל: הרשות הפלסטינית תיקח חלק בשליטה על עזה
הרשות הפלסטינית תהיה שותפה מרכזית בבחירת ועדת הטכנוקרטים שתנהל את רצועת עזה ותיקח חלק בניהול מעבר רפיח
בסביבתו של אבו מאזן נשיא הרשות הפלסטינית אומרים בשיחות סגורות כי הם קיבלו הבטחות וערבויות מהגורמים שניהלו את המשא ומתן, לכך שלרשות הפלסטינית תהיה אחיזה לא מבוטלת בשליטה על רצועת עזה, כך דיווח הבוקר אליאור לוי בכאן רשת ב'.
על פי אותם בכירים פלסטינים, למרות התנגדות ישראל, לרשות הפלסטינית הובטח כי היא תהיה שותפה מרכזית בבחירת ועדת הטכנוקרטים שתנהל את רצועת עזה. עוד אומרים אותם בכירים כי הרשות הפלסטינית תיקח חלק בניהול מעבר רפיח לכשייפתח לשני הכיוונים.
בהקשר זה, היום ייפגש בירדן סגנו של אבו מאזן, חוסיין א-שייח, עם ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, שעתיד לנצח על המערך המנהל של רצועת עזה ביום שאחרי המלחמה.
דיפלומט ערבי מאחת המדינות המתווכות אמר אמש לכאן חדשות כי החלה היערכות לקראת המשא ומתן על השלב הבא בתוכנית טראמפ הנוגע לעתיד רצועת עזה ומי ישלוט במקומות מהם צה"ל נסוג. על הפרק, כך אמר, עומדת הצעה לגיבוש שלטון פלסטיני בעזה שאינו חמאס ושיוכל להסתייע בגורמים בין-לאומיים.
