מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתנה לחמאס: מרכזי הסיוע קרסו, ארגון הטרור בדרך להשתלט מחדש

לאחר החתימה על ההסכם לשחרור חטופים, מיזם מרכזי החלוקה של החברה האמריקנית גווע לאיטו - ובמקומן מאות משאיות של סיוע הומניטרי נכנסות לרצועה במסגרת המתווה. החשש: האם ארגון הטרור יחזור להיות אחראי על המזון, ובכך ינהיג את הרצועה?

מתנה לחמאס: מרכזי הסיוע קרסו, ארגון הטרור בדרך להשתלט מחדש
חלוקת הסיוע בעזה צילום: חברת GHF האמריקנית

הסיוע ההומניטירי לתושבי עזה היה אחד מהסוגיות המרכזיות במהלך הלחימה, כאשר היום (ראשון) מתברר כי מרכזי החלוקה הפזורים ברצועה מפסיקות לתפקד.

המרכזים, שהוקמו כחלק ממהלך להפריד את תושבי הרצועה מהתלות בחמאס, נוהלו על ידי החברה האמריקנית GHF - אך חדלו היום מלתפקד, כך לפי הדיווח ב'גלי צה"ל', זאת ללא הצהרה ישראלית רשמית על כך.

כך למשל המרכז שהיה בציר נצרים פורק ונסגר, מאחר שהוא בשטח שאינו בשליטת צה״ל יותר וצה״ל נסוג לאחור; גם שלושת המרכזים הנוספים, שנמצאים ברפיח, לא מתפקדים, לאור העובדה שאוכלוסיה עזתית לא רשאית להיכנס לשטח הזה או להגיע למתחמים.

במקום המרכזים, נכנסים לרצועה מאות משאיות סיוע, 600 במספר, כחלק מההסכם, בלי המרכזים כאמור - כך שמי שעשוי לקחת בעלות על המזון הוא חמאס, שיכול דרך כך להשתקם כמנהיג הבלעדי של הרצועה.

סגירת המרכזים, כאמור, היא ללא הצהרה רשמית מצד ישראל, מה שמעלה את החשש האם בצמרת הביטחונית נערכו לכך, והאם ישנם פיתרונות כיצד למנוע את השתלטות חמאס.

חמאס תחנות חלוקה רצועת עזה

 צבע אדום

art