מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תכינו לסוכה: שקשוקה קישואים ותפוחי אדמה מלאת ניחוחות

שקשוקה זה המאכל שתמיד מסדר אתכם עם ארוחה טובה: גם חמה, גם משביעה וגם מלאה בטעמים, ועם המתכון הזה תגלו שמישהו הולך לנגב עם לחם טרי אפילו את הסיר...

תכינו לסוכה: שקשוקה קישואים ותפוחי אדמה מלאת ניחוחות
שקשוקה קישואים ותפוחי אדמה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 8-10 ביצים
  • 5 תפוחי אדמה קלופים
  • 3 קישואים שטופים היטב
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 3 עגבניות גדולות
  • 4 שיני שום
  • שמן
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, תבלין שום

אופן ההכנה:

  1. פורסים את שני השום והעגבניות ומטגנים עם מעט שמן.
  2. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ו-2 כוסות מים חמים (ח"פ חם) מרתיחים יחד.
  3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואת הקישואים לפרוסות ומכניסים לרוטב. מבשלים על אש בינונית עד לריכוך.
  4. אם המים מתאדים לפי ריכוך הירקות – ניתן להוסיף מים חמים לפי הצורך.
  5. לאחר שתפוחי האדמה בושלים ורכים, שוברים מעל הכל ביצה אחרי ביצה ומסדרים בסיר בצורה שווה.
  6. מכסים את הסיר ומעניקים עוד בישול קצר עד להלבנת החלבון.
  7. אוכלים עם לחם טרי וסלט חי 🙂

בתיאבון!

 צבע אדום

art