מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מטוסו של ארדואן חג באוויר מעל שארם א-שייח' עד לביטול הגעת נתניהו

המטוס של הנשיא הטורקי עשה מספר סיבובים באוויר עד ההודעה על כך שנתניהו ביטל את הגעתו לוועידה כפי שהציע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ

מטוסו של ארדואן חג באוויר מעל שארם א-שייח' עד לביטול הגעת נתניהו
טראמפ וארדואן צילום: הבית הלבן

הסיבה לביטול הגעתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לוועידת שארם א-שייח', היא איום מפורש מצידו של נשיא טורקיה ארדואן שאיים על נשיא מצרים א-סיסי: "המטוס שלי לא ינחת במצרים ויסתובב חזרה לאנקרה אם נתניהו מגיע". כך נחשף ב'ישראל היום'.

ואכן המטוס של הנשיא הטורקי עשה מספר סיבובים באוויר עד ההודעה על כך שנתניהו ביטל את הגעתו לוועידה כפי שהציע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. 

בסוכנות הידיעות הטורקית אנאדולו דווח: "מטוסו של הנשיא ארדואן חצה את נתיב הנחיתה בשארם א-שייח ושהה זמן מה מעל הים האדום".

מוקדם יותר לשכת ראש הממשלה מסרה: "ראש הממשלה נתניהו הוזמן על ידי נשיא ארה״ב טראמפ להשתתף בוועידה שתתקיים היום במצרים. ראש הממשלה הודה לנשיא טראמפ על הזמנתו, אך אמר כי לא יוכל להשתתף עקב סמיכות הזמנים עם כניסת החג. ראש הממשלה הודה לנשיא טראמפ על מאמציו להרחבת מעגל השלום - שלום מתוך עוצמה".

טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן מלחמת חרבות ברזל עסקת החטופים מצרים

 צבע אדום

art