וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
זקן המועצת של ש"ס: "אין מה לדבר כרגע על חזרה לממשלה"
זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב משה מאיה, מבהיר כי אין על מה לדבר כעת על חזרה לממשלה. בקואליציה מנסים להציג התקדמות בחוק הגיוס, אך בכירים מודים: אין עדיין פריצת דרך אמיתית | פרסום ראשון
פרסום ראשון: זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס, מרן הרב משה מאיה, אמר הבוקר (חמישי) בשיחה עם מקורביו כי "אין מה לדבר כרגע על חזרה לממשלה" - אמירה שנתפסת במערכת הפוליטית כבלימת ציפיות מצד ראשי המפלגה החרדית.
בימים האחרונים נעשים בקואליציה ניסיונות להציג התקדמות בחוק הגיוס, במטרה להכשיר את הקרקע לחזרת ש"ס לממשלה, אולם לפי גורמים בכירים בקואליציה, אין נכון לעכשיו שום התקדמות מהותית.
לדברי מקורבי הרב מאיה, "בלי התקדמות אמיתית בחוק הגיוס - ש"ס לא תוכל להצדיק חזרה לשולחן הממשלה".
יצוין כי ב-20 בחודש יפקעו מינויי ממלאי המקום שהחזיקו בתיקי ש"ס בשלושת החודשים האחרונים.

זה הרגע שבו נתניהו ייאלץ לפתוח מחדש את סבב המינויים - רגע שתמיד יוצר תסיסה, במיוחד בעיצומם של משברים פוליטיים, עסקת חטופים רגישה, וחוק גיוס שנשאר על שולחן הוועדה כבר שנתיים.
בחודש שעבר פרסמנו ב'בחדרי חרדים', כי זקן חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס, הגר"מ מאיה, פנה בימים האחרונים במכתב לרבני המועצת בדרישה לקיים ישיבה דחופה בנושא חוק הגיוס. כך נחשף ב'בחדרי חרדים'.
"חושבני שיש צורך לכנס את המועצת ולדון בענייני הגיוס ויתר הגזירות", כותב הרב מאיה במכתבו לרבנים. במכתבו הדגיש הרב כי יש לכנס את חברי המועצת בהקדם האפשרי, והנחה: "נא לתאם עם אהובנו ר' אריה שליט"א", בהתייחס ליו"ר ש"ס, אריה דרעי.
