אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
ראש המטה ללוחמה בטרור לשעבר ייחקר באזהרה
תא״ל במיל׳ ניצן נוריאל, לשעבר ראש המטה ללוחמה בטרור, זומן לחקירה באזהרה במחוז הצפוני של המשטרה | על פי החשד, נוריאל הפריע לשוטרים במהלך מעצרו של פעיל המחאה עופר עמיאל, ואף ניסה לחסום בגופו אחת מהשוטרות
תא״ל (במיל׳) ניצן נוריאל, שכיהן בעבר כראש המטה ללוחמה בטרור, זומן לחקירה באזהרה במחוז הצפוני של המשטרה. הרקע לזימון הוא חשד כי הפריע לשוטרים במהלך מעצרו של פעיל המחאה עופר עמיאל, ואף ניסה לחסום בגופו שוטרת.
תחילה, הועברה הפנייה למצ״ח בעקבות מעצרו של עמיאל. לפי המשטרה, במהלך המעצר נוריאל הפריע לשוטרים בעת ביצוע תפקידם וניסה למנוע מהם את המשך הפעולה.
עמיאל עצמו נחקר בחשד למעקב והטרדה של השר עמיחי שיקלי, בהפרת סדר ציבורי במסגרת אחד מ״ימי השיבוש״, ובאי ציות להוראות שוטר. לאחר שעות של חקירה והעברה בין תחנות משטרה שונות, שוחרר עמיאל מתחנת סלמה שבתל אביב.
