מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תכינו ותודו לי: עלי גפן ממולאים של מירב מלכה

עלי גפן ממולאים הם חלום של אנשים שמבינים בטעם :) הנה מתכון ברור ומדוייק לסיר הכי הכי מיוחד שתכיני השבוע!

תכינו ותודו לי: עלי גפן ממולאים של מירב מלכה
עלי גפן ממולאים צילום: שאטרסטוק
 

מצרכים:

לתחתית הסיר:
  • 2 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות דקות
למילוי:
  • 3 כוסות אורז
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות קצוצות
  • שן שום קצוצה
  • בצל אחד קצוץ
תיבול:
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מיץ מ־2 לימונים סחוטים
לרוטב:
  • 3 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ½ כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. בישול עלי הגפן:
מבשלים את עלי הגפן במים רותחים במשך כ־10 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומניחים בצד.
2. הכנת המילוי: בקערה גדולה מערבבים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, העגבניות, השום, הבצל והתיבול.
3. מילוי וגלגול: פותחים כל עלה גפן, מניחים כפית מהמילוי במרכזו, ומגלגלים בצורה הדוקה.
4.סידור בסיר: מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
מעליהן מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצורה צפופה ומסודרת.
5.הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את הסילאן, המלח, הפלפל והמים הרותחים.
יוצקים בעדינות מעל עלי הגפן.
6.בישול: מכסים את העלים בנייר אפייה, ומניחים מעל צלחת (כמשקולת למניעת פתיחת העלים).
מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעתיים וחצי.
 
 
בתיאבון!

 צבע אדום

art