וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
הוא התחנן אליו מהכלא, וזה עבד: טראמפ חתם על שחרור מיידי לפוליטיקאי המושחת
הנשיא טראמפ חתם על חנינה לג'ורג' סנטוס, חבר קונגרס רפובליקני לשעבר שהורשע בהונאה, אף שדמותו שנויה במחלוקת ועוררה התנגדות חריפה גם בתוך מפלגתו שלו
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז בסוף השבוע על המתקת עונשו של חבר הקונגרס לשעבר ג'ורג' סנטוס, נציג רפובליקני מלונג איילנד, שהורשע בשנה שעברה בשורת עבירות הונאה וגניבת זהות. שעות ספורות לאחר ההכרזה, הודיע עורך דינו כי סנטוס שוחרר מהכלא והוא כעת אדם חופשי.
סנטוס, בן 37, נידון ליותר משבע שנות מאסר ביולי האחרון לאחר שהודה כי הונה תורמים וגנב את זהויותיהם של 11 בני אדם, בהם גם קרובי משפחתו. הוא הורשע בין היתר בשימוש לא חוקי בכספי קמפיין, בהם רכש מותגי יוקרה ומימן טיפולים קוסמטיים ועוד. הוא גם הואשם בקבלת דמי אבטלה במרמה ובהצהרות כוזבות לקונגרס.
בהודעתו ביום שישי ברשת Truth Social, כתב טראמפ: "ג'ורג' סנטוס היה סוג של 'סורר', אבל יש הרבה סוררים ברחבי המדינה שלנו שלא נאלצים לרצות שבע שנות מאסר. זה עתה חתמתי על המתקת עונשו, כך שישוחרר מהכלא מ-י-ד".
מאז כניסתו לכלא, פרסם סנטוס טורים בעיתון מקומי בלונג איילנד, בהם התלונן על תנאי כליאתו. בטור האחרון, שפורסם ב-13 באוקטובר, הוא פנה ישירות לטראמפ בבקשה לשחרורו: "אני מבקש ממך בענווה לשקול את הכאב והקושי הבלתי רגילים של הסביבה הזו ולתת לי הזדמנות לחזור למשפחתי, לחבריי ולקהילה שלי".
סנטוס נבחר ב-2022 לנציג מחוז לונג איילנד, אך כעבור פחות משנה גורש מהקונגרס ברוב של 311 מול 114, לאחר שנחשפו שקרים חמורים בקורות חייו. בין השאר טען בכזב כי הוא בוגר אוניברסיטת ניו יורק, יועץ בוול סטריט, שחקן כדורעף מצטיין, ובן לניצולי שואה. סיפורו על כך שאמו שהתה במגדלי התאומים בזמן מתקפת 11 בספטמבר התברר אף הוא כשקר. הוא נאלץ להודות כי לא סיים לימודים גבוהים, לא עבד ב-Citigroup או בגולדמן זקס, ולא היה בעל שורשים יהודיים כפי שהציג.
המתקת עונשו של סנטוס מצטרפת לשורת חנינות נוספות שהעניק טראמפ לפוליטיקאים רפובליקנים מאז חזרתו לבית הלבן בינואר. אולם גם בתוך מפלגתו, סנטוס נחשב לדמות שנויה במחלוקת, עד כדי כך שרבים מתומכי טראמפ הצביעו בעד סילוקו מהקונגרס.
