מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למוסקה מדהימה במיוחד!

מנה יפה וטעימה במיוחד, חגיגית ונוגעת לאנשים שאוהבים חצילים ובכלל, לאנשים שאוהבים מנות ממש טובות!

מתכון למוסקה מדהימה במיוחד!
חציל עם בשר טחון - מוסקה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 3-4 חצילים עבים חתוכים לפרוסות עבות לרוחב או לאורך.
  • 1 ו-1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • תבלינים לבשר: כף גדושה פפריקה, כפית כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור
  • שמן
  • לרוטב: 4 עגבניות + 2 שיני שום + מלח, פלפל ושמן זית (אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות+1 כף אריסה לצבע וטעם דומיננטי יותר)

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את פרוסות החציל בשמן לא עמוק, רק לקבלת 'סגירה' של השכבות החציוניות.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים יחד עם השום, מוסיפים ומטגנים יחד גם את הבשר הטחון, מתבלים ומוסיפים שמן לעסיסיות.
  3. מסדרים בתבנית חד פעמית גדולה נייר אפיה ומעליו שכבה שלימה של פרוסות חציל מטוגנות.
  4. מכסים את החצילים בשכבת הבשר הטחון ומוסיפים עוד שכבת חצילים מעל.
  5. מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות והשום, ומתבלים עם מלח, פלפל, שמן זית.
  6. שופכים את הרוטב מעל שכבת החצילים העליונה, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות.

בתיאבון!

 צבע אדום

art