וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
מתכון למוסקה מדהימה במיוחד!
מנה יפה וטעימה במיוחד, חגיגית ונוגעת לאנשים שאוהבים חצילים ובכלל, לאנשים שאוהבים מנות ממש טובות!
מצרכים:
- 3-4 חצילים עבים חתוכים לפרוסות עבות לרוחב או לאורך.
- 1 ו-1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- תבלינים לבשר: כף גדושה פפריקה, כפית כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור
- שמן
- לרוטב: 4 עגבניות + 2 שיני שום + מלח, פלפל ושמן זית (אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות+1 כף אריסה לצבע וטעם דומיננטי יותר)
אופן ההכנה:
- מטגנים את פרוסות החציל בשמן לא עמוק, רק לקבלת 'סגירה' של השכבות החציוניות.
- קוצצים את הבצל ומטגנים יחד עם השום, מוסיפים ומטגנים יחד גם את הבשר הטחון, מתבלים ומוסיפים שמן לעסיסיות.
- מסדרים בתבנית חד פעמית גדולה נייר אפיה ומעליו שכבה שלימה של פרוסות חציל מטוגנות.
- מכסים את החצילים בשכבת הבשר הטחון ומוסיפים עוד שכבת חצילים מעל.
- מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות והשום, ומתבלים עם מלח, פלפל, שמן זית.
- שופכים את הרוטב מעל שכבת החצילים העליונה, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות למשך כ-35 דקות.
בתיאבון!
