שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
תאונה בין אופנוע להולך רגל בירושלים, שני חרדים במצב קשה
הולך רגל ורוכב אופנוע נפצעו באורח קשה בתאונה בירושלים • הולך הרגל הורדם והונשם ופונה כשמצבו לא יציב • המשטרה פתחה בחקירת נסיבות התאונה
תאונת דרכים התרחשה במהלך הלילה (בין שני לשלישי) בין הולך רגל לאופנוע ברחוב שמעון הצדיק בירושלים.
צוותי ההצלה שהגיעו למקום העניקו לפצועים טיפול רפואי ראשוני ופינו אותם לבתי החולים במצב קשה.
רוכב האופנוע בהכרה עם חבלת ראש והולך הרגל מורדם ומונשם עם חבלת ראש. משטרת ישראל פתחה בחקירת נסיבות התאונה.
חובש בכיר במד"א יאיר אבא שאול וחובש מד"א דניאל אליקים, סיפרו: "2 הפצועים שכבו לצד הדרך, צעיר כבן 20, בהכרה מלאה שנחבל בראשו כשרכב על אופנוע והולך רגל, גבר כבן 60 כשהוא מעורפל הכרה וסבל גם הוא מחבלה קשה בראשו. הענקנו להם טיפול רפואי מציל חיים, הרדמנו והנשמנו את הולך הרגל ופינינו אותם לבית החולים כשמצב הולך הרגל לא יציב ורוכב האופנוע יציב".
מאיר זנדר, יהודה לוי אריה ורפאל לוין חובשי איחוד הצלה מסרו: "לדברי עוברי אורח, הולך הרגל נפגע מהאופנוע. רוכב האופנוע סבל מחבלת ראש והולך הרגל סבל מחבלות גפיים. הענקנו להם טיפול רפואי ראשוני בזירת האירוע. הולך הרגל פונה לבית החולים כשבשלב זה מצבו מוגדר קשה".
מאיר שור נהג אמבולנס באיחוד הצלה הוסיף: "לאחר שרוכב האופנוע קיבל טיפול רפואי ראשוני בזירת התאונה. פיניתי אותו באמבולנס של איחוד הצלה להדסה הר הצופים להמשך קבלת טיפול כשבשלב זה מצבו מוגדר קשה".
מהמשטרה נמסר כי "משטרת ישראל החלה בחקירת נסיבות תאונת דרכים קשה שאירעה ברחוב שמעון הצדיק בירושלים, במעורבות אופנוע והולך רגל".
