ארי קלמן: בלעדי | דרעי משיב לזעם הפנימי כלפיו ״תמצאו לי מה בן גביר עשה לחרדים״ יו״ר ש״ס דרעי כינס היום לישיבה חריגה את יועצי חברי הכנסת כדי לשמוע דרכם על המצב בשטח הש״סי ולהיערך לקראת הבחירות. • על הזעם כלפיו והזליגה לבן גביר: ״אם מישהו ימצא לי דבר אחד שעשה בן גביר למען הציבור החרדי שיבוא אלי לספר לי. בחור ישיבה חרדי צריך לדעת - ש"ס היא הבית שלו היא היחידה שנלחמת בשבילו״. • על הטענות בנוגע לחוק הגיוס הן מצר תלמידי הישיבות והן מצד המצביעים המסורתיים: ״ש"ס זה לא עוד מפלגה צריך לאזן בין הקהלים שלנו ולכן אנחנו פועלים ברגישות יתר. אין פה אחד שאין לו במשפחה מישהו שהיה או נמצא עכשיו בצבא. יש לנו הערכה עצומה לחיילים לכן לא תמיד אנחנו מגיבים כפי שאנשים כאלה ואחרים היו רוצים״. • האם ש״ס תיפגע פוליטית בבחירות?: ״אני לא מודאג בסוף ש"ס תביא את המספרים שהיא צריכה. אין עוד מפלגה שעשתה ועושה למען המצביעים שלה כמו ש״ס״.
"גוועים ברעב ושותים מהנהר": אלפי חיילים רוסים תקועים על איים מדרום לחרסון
לחיילים הרוסים אין מקום להסתתר בנהר ענק ליד העיר חרסון, כשהם מתגלים על ידי מל"טים אוקראיניים. המודיעין האוקראיני מעריך כי 5,100 חיילים רוסים מתו מאז ינואר 2025, חיילים גוועו ברעב עקב מחסור באספקת מזון
אלפי חיילים רוסיים תקועים וגוועים ברעב, נמצאים על איים בנהר דנייפרו לאחר שנותקו מכוחות רוסיים אחרים, כך טוענת אוקראינה. האוקראינים מאמינים כי לפחות 5,000 חיילים רוסים מתו ב"אזור המוות" - אי קטן ביצתי מדרום לעיר חרסון.
ה'דיילי מייל' מדווח, כי מאז שכוחות אוקראינים שחררו את העיר חרסון בנובמבר 2022, הנהר יצר קו חזית חדש. הגדה הימנית שלה נמצאת תחת שליטה של אוקראינה, בעוד שהגדה השמאלית הנמוכה מלאה בשיטפונות נותרה תחת שליטה רוסית.
טיסות בלתי פוסקות של מל"טים, ירי ארטילרי הפכו את האזור לאחד משדות הקרב המסוכנים ביותר במלחמה. מעמדות גבוהות לאורך הגדה הימנית, חיילים אוקראינים צופים מלמעלה ברוסים התקועים, מכוונים לעברם מל"טים ואש ארטילרית.
לחיילים הרוסים אין מקום להסתתר כשהם מתגלים על ידי מל"טים אוקראיניים. המודיעין האוקראיני מעריך כי 5,100 חיילים רוסים מתו מאז ינואר 2025, חיילים גוועו ברעב עקב מחסור באספקת מזון.
"האזור הוא אזור מוות עבור רוסיה" אמר קולונל אולכסנדר זבטונוב מחיל הנחתים של אוקראינה ל"דיילי טלגרף".
הקצין הבכיר אמר, כי "אין להם איפה להסתתר. החיילים שנפלו בשבי סיפרו על חוסר היכולת לספק להם מזון ומי שתייה. הם צריכים לשתות מים מהנהר".
